Asemenea Alexandrei care-şi plângea drama la telefon fără s-o asculte cu adevărat nimeni, victimele terorii lui Armand Chiriloiu implorau intervenţia autorităţilor de pe marginea mormântului. Tot degeaba!

0
221

Pentru marea majoritate a românilor, un monstru are musai înfăţişarea şi apucăturile lui Gheorghe Dincă, bestia de la Caracal. Adică te agresează ziua în amiaza mare, te răpeşte, te violează sau te ucide!

Ei bine, există şi alt gen de monştri. Oameni care, prin comportamentul lor odios, provoacă, în timp, tot moartea celor pe care-i aleg să le fie victime. Dar pentru că acest lucru se petrece în timp, pentru că victimele nu sunt agresate fizic, ci torturate şi abuzate psihic până se îmbolnăvesc grav, lucrurile rămân ascunse şi nepedepsite. Chiar dacă, uneori, victimele acuză chiar de pe marginea mormântului!

Armand Chiriloiu este un astfel de individ. Încă din 2012, când a fost numit la conducerea Direcţiei Silvice Argeş cu susţinerea lui Ilie Sîrbu, atotputernicul socru al premierului, Armand Chiriloiu a început o campanie de tortură psihică de proporţii inimaginabile la adresa tuturor celor care nu erau compatibili cu stilul lui de conducere stupid şi autoritar. Au fost vizaţi în primul rând o serie de şefi de ocoale, ingineri silvici cu o experienţă vastă pe care Chiriloiu i-a terorizat ani de zile până a reuşit fie să-i dea afară, fie să-i bage în mormânt!

Acestea nu sunt acuzaţiile noastre, ale unor gazetari. Sunt strigătele de agonie, de pe patul de moarte, ale unor profesionişti fără egal ai silviculturii argeşene, cum era defunctul Sever Pahonțu de la Ocolul Silvic Vidraru. Pahonțu a fost retrogradat, transferat, dat afară de mai multe ori, ameninţat şi tratat ca un sclav. Până a făcut cancer de pancreas şi a murit în chinuri groaznice.

N-a contat că instanţele de judecată i-au dat permanent dreptate lui Sever Pahonțu, obligându-l pe Armand Chiriloiu să-l reîncadreze imediat pe vechiul post şi să-i achite salariile la zi. Şicanele au continuat până când omul s-a îmbolnăvit şi a murit!

N-a contat că Sever Pahonțu a depus memorii sfâşietoare la Ministerul Apelor şi Pădurilor, la conducerea RNP Romsilva, la Prefectura Argeş, la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş… Nimănui nu i-a păsat de omul care murea efectiv de inimă rea, după ce Armand Chiriloiu îl dăduse afară de la serviciu pentru că n-a vrut să aranjeze ca soţia lui, preşedintele Judecătoriei Curtea de Argeş, s-o achite pe Alina Chiriloiu într-un dosar penal de abuz în serviciu. (Cazul Pahonțu este prezentat pe larg pe site-ul nostru, pentru cine vrea să afle amănunte despre teroarea şi tortura psihică de la Direcţia Silvică Argeş!)

Să nu credeţi că doar Sever Pahonțu a fost terorizat de Chiriloiu. S-a întâmplat acelaşi lucru cu inginerul silvic Urluiescu Florin, şi el grav bolnav după ce ani de zile a fost retrogradat, sancţionat degeaba, dat afară şi obligat să-şi caute dreptatea în instanţă. A câştigat procesul, dar şi-a pierdut sănătatea! Tot cancer pe fond de stres!

Printre cei aruncaţi afară abuziv din DS Argeş de Chiriloiu se numără şi inginerul Puiulescu Carol, jurista Liliana Zidaru, tehnicianul silvic Catană Ion etc. În locul ultimului a fost angajat un cioban semianalfabet, Ologu Iosif, absolvent a 8 clase!

Chiar în acest moment, mii de persoane din judeţ se ridică împotriva regimului de teroare instituit de Armand Chiriloiu la Direcţia Silvică Argeş. În toate zonele judeţului se strâng semnături care vor fi prezentate premierului Viorica Dăncilă pentru a obţine îndepărtarea acestui individ nociv şi periculos! De asemenea, va fi pichetat sediul DNA Bucureşti pentru a se obţine urgentarea cercetărilor în dosarele penale în care este investigat Armand Chiriloiu!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns