Armand Chiriloiu, omul de încredere al condamnatului penal Ion Dumitru de la ROMSILVA, şi-a construit vila din Pădurea Trivale defrişând ilegal o suprafaţă mult mai mare decât cea permisă de lege

0
453

În anul 2007, deci cu câţiva ani buni înainte ca judeţul Argeş să se pricopsească cu el în fruntea Direcţiei Silvice, Armand Chiriloiu lucra ca şef Birou Vânătoare în cadrul ROMSILVA. Şi atunci, ca şi astăzi, era unul dintre cei mai combinatori, chiar prăduitori, dintre oamenii pădurii.

Aici, la ROMSILVA, don Armand s-a dovedit un bugetar orientat. A devenit unul dintre oamenii celebrului Ion Dumitru de la Dâmboviţa, personaj penal şi corupt, instalat la solicitarea Danei Năstase la conducerea regiei. Problemele penale ale lui Ion Dumitru sunt arhicunoscute, ca şi condamnarea lui la PUȘCĂRIE pentru prejudicii de milioane de euro provocate ROMSILVA în anii în care şi-a bătut joc de regie şi a devalizat-o pentru grupul său infracţional organizat. Mai puţin cunoscut este faptul că printre cei anchetaţi şi puşi să dea declaraţii în dosarele lui Dumitru s-a numărat şi Chiriloiu.

Până la urmă, actualul şef al Direcţiei Silvice a reuşit să scape cu bine, folosindu-şi relaţiile importante (care peste câţiva ani l-au şi propulsat în fruntea D.S. Argeş). A scăpat aşa cum a scăpat şi nevastă-sa, Alina Chiriloiu, de pedeapsa cu închisoarea la care a fost condamnată în primă instanţă după ce s-a implicat în transferul unor hectare de pădure din Rădăuţi (Moldova) la Vidraru! Doi soţi norocoşi pentru care însă a venit scadenţa. Undeva cel târziu în august!

Miercuri vom publica facsimilul hotărârii de condamnare a Alinei Chiriloiu, iar vineri vom prezenta dosarele penale în care este anchetat don Armand de către DNA, cu lux de amănunte. Ca să se ştie cu cine avem de-a face aici în Argeş!

Astăzi însă vom încerca să lămurim povestea celui mai important bun deţinut de soţii Chiriloiu: casa din Moşoaia (zona aparţine de Moșoaia, dar casa este practic situată în Piteşti, în cea mai frumoasă zonă a municipiului!). Casa din Pădurea Trivale deţinută de familia Chiriloiu este amplasată în spatele Magic Trivale. Are vreo 300 de metri pătraţi construiţi (210 metri pătraţi locuibili) şi are o poveste pe care organele abilitate ale statului o vor lămuri rapid în perioada imediat următoare.

Ce este în neregulă aici? Simplu: Armand Chiriloiu, ca angajat al ROMSILVA şi ulterior director al Direcţiei Silvice Argeş, omul care ar trebui să facă totul pentru a bloca defrişările în judeţ, şi-a construit o ditamai vila în pădure. Exact lângă vilele fostului şef al IPJ Argeş, Petre Ioanițescu, şi a patronului de la Building Astrom, Marian Drăgoi!

Moral, ideea familiei Chiriloiu de a construi o vilă în pădure echivalează cu o ditamai flegma dată în faţa oamenilor de bun-simţ din judeţ. NU există nicio justificare pentru tăierea unor stejari de 100 de ani ca să-ţi faci tu o căsoaie. Legal, e aproape imposibil ca lucrurile să fie în ordine. Legea permite, în cazul scoaterii din fondul forestier, defrişarea a maximum 5% din suprafaţă, dar nu mai mult de 200 de metri pătraţi. Or, Chiriloiu, Ioanițescu şi cu Drăgoi nu au acolo, împreună, 12.000 de metri pătraţi, ca să fi avut posibilitatea să-şi construiască casele în condiţiile legii. Mai mult, casele şi restul construcţiilor depăşesc cu mult cei 200 de metri permişi pentru defrişare pentru fiecare dintre cei trei.

Potrivit verificărilor noastre, imediat după ce şi-a construit vila, Armand Chiriloiu, pe atunci şef Birou Vânătoare în cadrul ROMSILVA, a aranjat cu cei de la Ocolul Silvic Piteşti tăierea a 6-7 stejari, sub pretextul că ar fi uscaţi. De operaţiune s-a ocupat inginerul Puiulescu Carol. (Verificarea este foarte simplă şi constă în analiza actului de punere în valoare efectuat în acest caz.)

De fapt, conducerea ROMSILVA şi reprezentanţii ministerului de resort trebuie să verifice, în acest caz, sub sancţiunea răspunderii pentru abuz în serviciu, următoarele probleme:

Au fost respectate prevederile legale privitoare la scoaterea din fondul forestier în cazul celor trei case (Chiriloiu, Ioanițescu şi Drăgoi)?

Să se verifice toate documentele de autorizare şi construire a casei lui Armand Chiriloiu, toate plăţile făcute de acesta pentru vilă şi dacă există dovezi că el a retras din conturi sau a avut sumele necesare cash. Va fi, garantăm noi, o megasurpriză, pentru că vila a costat exact cât ar valora o intervenţie pentru scoaterea din fondul forestier a suprafeţei necesare pentru ca un patron de firmă de construcţii să-şi poată construi o vilă în Pădurea Trivale. A bon entendeur salut!

În încheiere, o mică rectificare. Petrecerea silvicultorilor n-a avut loc la Mozacu, aşa cum am scris noi, ci pe Vâlsan. La Mozacu se petrec alte lucruri, mult mai interesante, pe care le vom prezenta pe larg în viitor. Restul dezvăluirilor, referitoare la superinvitaţi şi destrăbălarea financiară care a avut loc acolo, sunt perfect valabile. Miercuri vom prezenta şi primele fabuloase primite de oamenii de casă ai lui Armand Chiriloiu, cum ar fi Moruga Dan, iubitul distinsei Belu Andreea, juristă a Direcţiei Silvice, şi ea persoană de încredere a bossului Chiriloiu.

D.M.D.

Lasa un raspuns