Armand Chiriloiu este în pragul demiterii! Protectorul lui, directorul ROMSILVA Ciprian Pahonțu, a fost dat afară de Consiliul de Administraţie!

0
345

Săptămâna trecută, Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA l-a demis pe unul dintre cei mai slabi manageri din istoria regiei. Ciprian Pahonțu a fost dat afară pe motive de incompetenţă şi lipsă de implicare în rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă ROMSILVA, el fiind protectorul tuturor mafioţilor care conduc direcţiile silvice judeţene.

Pentru Armand Chiriloiu a sosit clipa scadenţei. De mai bine de un an, Ciprian Pahonțu blochează toate referatele cu acuzaţii grave la adresa penalului de la DS Argeş. Tot Pahonțu a deturnat toate controalele care au avut loc în Argeş, delegându-l de fiecare dată ca şef al echipei de control pe inginerul Georgescu Valerică, un campion al muşamalizărilor şi amic al unuia dintre inginerii silvici favorizaţi de Armand Chiriloiu. Este vorba despre inginerul Angelescu Gheorghe, angajat al Ocolului Silvic Şuici. Acest individ a fost detaşat abuziv la Ocolul Silvic Piteşti, unde se ocupă cu coordonarea întreţinerii şi reparării drumurilor auto forestiere de pe raza Ocolului Silvic Piteşti, fiind, alături de directoarea economică Petruţa Vîlcoci, responsabil pentru plăţile de zeci de miliarde anual făcute unor drumari, deşi toate drumurile forestiere arată ca dracu’ şi sunt aproape impracticabile.

După cum se ştie, în ultimii cinci ani, la ROMSILVA au ajuns nenumărate plângeri şi sesizări care vizau atât activitatea, cât şi comportamentul scelerat al lui Armand Chiriloiu faţă de o parte dintre angajaţii D.S. Argeş. Toate sesizările şi plângerile au fost însă deturnate de d-na Amalia Şerb, şefa de personal a regiei. Soţul acestei doamne este din Câmpulung Muscel, iar dânsa are o relaţie de amiciţie, care este de notorietate pentru toată lumea, cu directorul Chiriloiu. Amalia Şerb a fost, de altfel, invitat de onoare la paranghelia organizată de Direcţia Silvică Argeş cu prilejul Zilei Silvicultorului, la jumătatea lunii iunie a acestui an!

Toţi aceşti derbedei de la RNP ROMSILVA care au refuzat ani în şir să-şi facă datoria vor răspunde penal pentru abuz în serviciu. Este o chestiune de zile până când Agenţia Naţională de Integritate va face publice rezultatele verificării în dosarul Chiriloiu, control care se va solda în mod obligatoriu cu sesizarea Parchetului nu doar pentru conflict de interese (şi-a angajat nevasta la Ocolul Silvic Piteşti în timp ce a dat afară zeci de angajaţi cu vechime!), ci şi pentru sume de sute şi sute de mii de euro, terenuri şi locuinţe care exced cu mult veniturile familiei!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns