Armand Chiriloiu a fost găsit vinovat de Corpul de Control al Ministerului Mediului şi trebuie să fie demis şi dat pe mâna organelor de cercetare penală

0
893
  • Ilie Sârbu de la Curtea de Conturi şi câţiva infractori din mafia lemnului încearcă cu disperare să-şi salveze omul de la şefia Direcţiei Silvice Argeş

De ani mulţi, călăul pădurilor argeşene, Armand Chiriloiu, îşi face de cap netulburat, protejat de o serie de politruci, securişti şi potenţi oameni de afaceri pe care i-a ajutat să primească păduri… acolo unde n-au avut niciodată!

Acum, însă, Argeşul are şansa să scape de această termită nesătulă care a dus judeţul pe locul întâi în topul defrişărilor ilegale din România în anul 2015.

Un control de fond de la Ministerul Mediului a avut loc la nivelul Direcţiei Silvice Argeş în urma sutelor de reclamaţii care au ajuns la minister în ultimii ani şi au fost ignorate de protectorii lui Armand Chiriloiu din guvernările Ponta, Grindeanu, Tudose şi Dăncilă!

Raportul Corpului de Control al ministrului a fost finalizat şi depus la cabinetul acestuia încă din data de 11 iulie. Actul conţine, cu anexe cu tot, un număr de 270 de pagini în care sunt detaliate abuzuri incredibile comise Chiriloiu în cei aproape 9 ani de când îşi bate joc de pădurile judeţului din postura de director al Direcţiei Silvice Argeş sau, cum spun forestierii, de lup pus paznic la stână!

În conformitate cu concluziile controlului, Armand Chiriloiu trebuie destituit de urgenţă şi deferit organelor de cercetare penală. Capetele de acuzare sunt multiple şi bine fundamentate.

Problema este că raportul Corpului de Control stă pe biroul ministrului Costel Alexe de aproape trei săptămâni, blocat de intervenţii şi trafic de influenţă. Surse din cadrul ROMSILVA ne-au declarat că, la nivelul regiei şi chiar al Ministerului Mediului, se ştie că Armand Chiriloiu este susţinut puternic de Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, cel care l-a numit în funcţie acum 9 ani. Ori, cum Ilie Sârbu este în prezent vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României, susţinerea lui atârnă foarte greu.

Problema este că de această dată Armand Chiriloiu trebuie să plece. A fost găsit vinovat de abuzuri grave, de management deficitar, are dosare la DNA Bucureşti şi nu poate fi menţinut în funcţie prin trafic de influenţă şi susţinere ocultă!

Revenim zilele viitoare cu poziţia ministrului Costel Alexe care are de ales dintre a a-şi face datoria sau a deveni complicele lui Armand Chiriloiu!

D.M.D.

Lasa un raspuns