Armand Chiriloiu a fost dat pe mâna DNA de Corpul de Control al Ministerului Mediului!

1
1063

Vă povesteam, nu de mult, că ministrul Mediului, Costel Alexe, a primit de la corpul de control al ministerului un raport exploziv. Documentul îl viza pe cel mai bogat bugetar din istoria judeţului nostru, Armand Chiriloiu, directorul Direcţiei Silvice Argeş.

Inspectorii ministerului au descins la Direcţia Silvică Argeş în urma a sute de reclamaţii depuse în ultimii şapte ani, toate având ca obiect acuzaţii grave aduse lui Armand Chiriloiu, un bugetar care locuieşte într-o vilă de lux în Pădurea Trivale şi care mai deţine două apartamente (în Bucureşti şi în Curtea de Argeş), zeci de terenuri intravilane, sute de mii de euro în conturi şi colecţii impresionante de bijuterii şi arme de vânătoare de lux!

Majoritatea sesizărilor s-au confirmat, aşa că dosarul a fost înaintat Departamentului Naţional Anticorupţie, Structura Centrală. Este vorba despre un raport de 270 de pagini care detaliază zeci de potenţiale infracţiuni şi abuzuri comise de directorul Armand Chiriloiu şi echipa lui de la vârful D.S. Argeş. Este al doilea dosar penal în care este cercetat Chiriloiu de DNA Bucureşti, investigaţii la care se adaugă alte dosare penale aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti! Plus o verificare complexă a Agenţiei Naţionale de Integritate care vizează atât modul în care Armand Chiriloiu şi-a dobândit averea fabuloasă, cât şi un potenţial conflict de interese apărut atunci când, ajuns director, a decis să-şi angajeze soţia la Ocolul Silvic Piteşti!

Aşa stând lucrurile, RNP Romsilva este obligată să-l suspende de urgenţă din funcţie pe Armand Chiriloiu, în conformitate cu prevederile regulamentului intern şi ale contractului colectiv de muncă!

Restul este de-acum problema JUSTIȚIEI!

Vom reveni!

D.M.D.

1 Comentariu

Lasa un raspuns