Argeşul a preluat preşedinţia Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia

0
351

Miercuri, 27 septembrie, la Consiliul Judeţean Argeş a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia. Cu acest prilej a fost aleasă noua conducere a CpDR, respectiv preşedinte – Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, şi vicepreşedinte – Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

De asemenea, un proiect important pe ordinea de zi a şedinţei a fost aderarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia la proiectul „Respect pentru Valorile Naţionale”, proiect iniţiat de Consiliul Judeţean Argeş în parteneriat cu Centrul Cultural Judeţean Argeş, Academia Română – Secţia Arte, Arhitectură şi Audiovizual şi DACIN SARA.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea noastră (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, pentru modul în care a condus până acum Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Am avut o colaborare foarte bună, nu numai la conducerea CpDR, dar şi ca preşedinţi de consilii judeţene. Împreună cu domnul preşedinte Victor Moraru vom continua ceea ce merge bine şi foarte bine la nivelul CpDR pentru dezvoltarea regiunii noastre. Vreau să-l asigur pe domnul director Liviu Muşat, cel care conduce ADR Sud-Muntenia, de tot sprijinul nostru. Nu este important cine conduce CpDR, ci importante sunt proiectele noastre. Se ştie că în perioada următoare vor fi semnate şi implementate sute de proiecte, aşa că este necesară o atenţie în plus faţă de anii precedenţi” – Dan Manu, preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia.

Aş dori să adresez şi eu sincere şi calde mulţumiri domnului preşedinte Alexandru Oprea pentru modul cum a înţeles să-şi îndeplinească atribuţiile de preşedinte al CpDR. Am simţit de-a lungul acestui mandat că Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia are în Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia un sprijin permanent şi susţinut, iar Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia are – şi sunt convins că va avea în continuare – un reprezentant important al intereselor comunităţilor noastre. De asemenea, vreau să-l felicit pe domnul preşedinte Dan Manu pentru faptul că a devenit preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia şi să ne exprimăm convingerea că şi în perioada mandatului dânsului Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia va fi din ce în ce mai puternică, implicarea ADR Sud-Muntenia va fi ca şi până acum totală şi – sperăm noi – la nivelul de competenţă aşteptat de comunităţile noastre” – Liviu Muşat, directorul ADR Sud-Muntenia.

M.D.

Lasa un raspuns