„Argeşeni, valori naţionale”!

0
1271

În incinta Muzeului Judeţean Argeş a avut loc vineri, 30 iunie, masa rotundă cu tema „Argeşeni, valori naţionale”. A fost prezentată personalitatea lui Gheorghe Ionescu-Gion de către managerul Muzeului Judeţean Argeş Cornel Popescu. În cadrul unui frumos discurs, acesta a prezentat memoria celui care a fost profesor, istoric, ziarist, publicist, cronicar literar şi teatral, secretar general al Ministerului Cultelor şi Instrucţiunii Publice, inspector general în învăţământul secundar, vicepreşedinte al Ateneului Român, membru corespondent al Academiei Române.

Alături de istoricii Muzeului Judeţean Argeş, la eveniment a fost prezent prefectul judeţului Argeş Emilian Dragnea care a transmis mesajul domniei sale.

De asemenea, Cristian Cocea a prezentat „Istoria Bucureşcilor” publicată la Bucureşti în anul 1899 de către Gheorghe Ionescu-Gion. Cartea este de interes istoric şi astăzi, prezentând numeroase documente inedite şi informaţii din străinătate despre Bucureşti.

Directorul Bibliotecii Judeţene Argeş Octavian Sachelarie a făcut o scurtă istorie despre prezenţa personalităţii Gheorghe Ionescu-Gion în Piteşti, subliniind existenţa bustului în bronz al istoricului încă din anul 1911 în Grădina Publică din Piteşti, realizat în 1907 de către Frederic Storck. În prezent, bustul este amplasat în faţa Colegiului Naţional „I.C. Brătianu”.

Lasa un raspuns