Argeș: Femeie înjunghiată de concubin, uitată în drum de ambulanță!

0
90

Conducerea SAJ Argeş a solicitat demararea unei anchete administrative în cazul unui echipaj medical care joi, a intervenit la Călineşti – Argeş, unde o femeie a fost înjunghiată concubinul său, care, ulterior, şi-a înfipt şi el cuţitul în piept. Ambulanţa a plecat la spital doar cu bărbatul, iar femeia a fost lăsată să sângereze. Abia târziu, la insistenţele rudelor, a fost trimis şi după ea un echipaj.

Este vorba de Mariana B. şi Ionuţ C., ambii de 47 de ani, din Călineşti, care nu sunt la primul scandal. Niciuna din bătăile pe care bărbatul i le-a aplicat femeii, în mai multe rânduri, nu s-a încheiat atât de sângeros ca cea de joi, 8 martie.

Bărbatul a luat un cuţit şi a înjunghiat-o pe femeie de două ori. I-a lăsat cuţitul înfipt în spate şi a luat un altul pe care şi l-a înfipt în abdomen.

“Au stat în drum, sângerând, cu poliţia lângă ei”

Ambulanţa a fost solicitată să intervină după ce o rudă a Marianei B. a sunat la 112 şi a anunţat că femeia este bătută crunt de concubinul ei. Un echipaj medical de tip B2, cu asistent şi ambulanţier, a ajuns la adresa celor doi şi a plecat la spital doar cu bărbatul, iar femeia a fost uitată, efectiv, în drum.

„În primul rând, ambulanţa a venit la vreo trei – patru ore de la apel. Au stat în drum, sângerând, cu poliţia lângă ei, până a ajuns echipajul, iar când a venit salvarea, culmea, l-a luat doar pe Ion“, a mărturisit o rudă a femeii. În drum spre spital, bărbatul a agresat-o pe asistentă, şi-a smuls perfuzia şi a încercat să fugă din ambulanţă. Între timp, vecinii au sunat din nou la 112 şi au cerut din nou o ambulanţă pentru femeia înjunghiată lăsată acasă, care continua să sângereze.

În cele din urmă victima a fost preluată de un alt echipaj şi dusă la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Oficialii SAJ Argeş au explicat că femeia înjunghiată ar fi refuzat asistenţa medicală, dar că după insistenţele personalului,  a acceptat să fie pansată şi că echipajul l-ar fi preluat pe bărbat, pentru că era în stare mai gravă decât femeia. Rudele femeii îi contrazic însă şi spun că femeia n-a refuzat nicidecum să fie preluată şi că, deşi era în stare foarte gravă, a fost pur şi simplu ignorată de ambulanţieri.

Potrivit conducerii SAJ Argeş, asistenta de pe echipajul care l-a preluat pe agresor nu a respectat protocolul pentru că nu a solicitat intervenţia unui alt echipaj care să o preia pe femeia agresată. Ancheta demarată urmează să stabilească în primul rând de ce nu au fost trimise la timp ambulanţe, cum a evaluată starea pacienţilor şi, implicit, de ce a fost preluat mai întâi bărbatul.

(Sursa: Adevarul)

Lasa un raspuns