Argeș, 2015. Sărbătoarea recoltei

0
804

      sarbatoarea_recoltei_in_mioveni Luna octombrie aduce în județul Argeș evenimente și sărbători pe bandă rulantă. Dacă centrul Municipiului Pitești găzduiește începând de astăzi, 2 octombrie, “Toamna Piteșteană”, nici orașul Mioveni nu putea fi mai prejos, așa că și aici se va desfășura în weekend un eveniment cu specific tomnatic: Sărbătoarea recoltei.

Pregătirile pentru Sărbătoarea recoltei sunt în toi, iar meșterii și comercianții ce vor fi parte integrantă a evenimentului speră ca vremea să le fie prielnică. În fiecare zi se va organiza Târgul meșterilor populari, o expoziție cu vânzare de produse, și vor avea loc spectacole de folclor. Programul artistic de astăzi include recitaluri ale următorilor artiști: Ansamblurile “Debovsci Ritmi” (Debovo, Bulgaria), “Nova”, “Muguraşii Mioveniului”, “Doruţul” şi soliştii Andrei Vilău, Andra Tăbârcă, Claudia Şerbănescu, Alexandra Păunoiu, Claudia Ghena, Valentin Poienariu, Văduva Lămâiţa, Flori Caftaliu, Mariana Stan, Maria Ştefan, Mariana Popa. Spectacolul va debuta la orele 16.

Sâmbătă, 3 octombrie, programul de muzică populară începe la 15:30 și include nume ca Ansamblurile “Debovsci Ritmi”, Ansamblurile “Plai de Dor” şi “Carpaţi” și soliştii: Izabel Cristescu şi Ştefania Vorovenci, iar cel de duminică este programat de la ora 16 (Ansamblurile “Doruleţul”, “Argeşelul”, “Debovsci Ritmi” şi formaţia din Vultureşti, precum și soliştii: Izabel Cristescu, Flavia Popescu, Valentin Poenariu, Văduva Lămâiţa, Flori Caftaliu, Mariana Stan, Maria Ştefan, Mariana Popa).

Dar cum o festivitate ca Sărbătoarea recoltei nu înseamnă doar spectacole de folclor și un târg de obiecte meșteșugărești, așa că dacă alegeți să vă bucurați preț de câteva ceasuri de eveniment, veți putea asista și la două competiții. Astăzi, 2 octombrie, un concurs de table, mâine, 3 octombrie, concurs de șah. Ambele, găzduite de Centrul Cultural Mioveni. Înscrierile se pot face  la Asociaţia de pensionari “Viaţă lungă” şi Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi “Speranţa vieţii”. Cele două finale şi festivităţile de premiere a fericiților câștigători vor avea loc duminică, 4 octombrie, de la ora 10. Şi tot duminică, dar de la ora 12, se va desfășura competiția  culinară “Recolta de toamnă”. Și cum orice competiție, chiar și una de natură gastronomică, trebuie să desemneze niște câștigători, vor fi premiate aici cea mai bună zacuscă, cea mai bună dulceaţă, cel mai bun gem şi cele mai bune murături.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia”.

Deci ne așteaptă un weekend plin de bunătați în Argeș, multe concerte, concursuri și premii! Simțiți-vă liberi să alegeți evenimentul la care doriți să participați. Ori puteți asista atât la Toamnă Piteșteană, cât și la Sărbătoarea recoltei, căci weekend-ul e lung și nu are rost să îl petreceți pe tot făcând curățenie ori gătind prăjituri.

Redactor: Tudor Andrei

Lasa un raspuns