Anunt de ultima ora pentru soferi! Incep controalele la cauciucurile de iarna!

0
287

Controalele la cauciucurile de iarna au produs primele victime! Amenzile pot ajunge pana la 1.000 de lei!

verificari_cauciucurile_de_iarnaNici iarna, nici zapada, nici poleiul si nici macar frica de amenzi nu ii sperie pe soferii romani! Altfel nu ne explicam de ce ei refuza sa isi doteze autovehiculele cu cauciucurile de iarna! Specialistii considera ca acestea fac diferenta, in situatii limita, intre viata si moarte.

Zapada, noroi, provocari uriase pentru un sofer, oricat de experimentat ar fi el. Multi insa nu inteleg de ce trebuie sa isi schimbe anvelopele cu unele de iarna si se mira atunci cand un politist indrazneste sa le aplice o amenda. Inca din 2011 s-a adoptat prevederea legislativa prin care este obligatoriu ca pe timp de iarna autovehiculele sa aiba cauciucurile potrivite; nici sanctiunile nu sunt unele minore: amenda de pana la 1.000 de lei, retinerea certificatului de inmatriculare. Si totusi, romanii raman perseverenti! Cauciucurile de iarna nu isi gasesc loc in vocabularul si in bugetul lor, oricat de mari ar fi insistentele agentilor de politie pusi sa verifice acest lucru!

Anul trecut, povestea “cauciucurile de iarna” i-a determinat pe oamenii legii sa aplice 412 amenzi si sa retina 378 certificate de inmatriculare. Si pentru aceasta iarna controalele au inceput si vor fi mai intense in perioada sarbatorilor. Totul pentru siguranta noastra, a tuturor participantilor la trafic!

Redactor: Luca Mateescu 

Lasa un raspuns