Aniversare tristă a celor doi ani de mandat Lasconi!!

0
244

Au trecut mai bine de doi ani de când Elena Lasconi, câştigătoarea de la Master Chef şi prietena Andreei Esca, i-a păcălit pe musceleni s-o voteze primar.

Degeaba s-au chinuit oamenii de bun-simţ să le spună votanţilor nemulţumiţi de fosta administraţie că nu poţi să treci direct din bucătărie la primărie, că între fasolea cu ciolan şi administraţia publică sunt diferenţe la fel de mari, spre exemplu, ca între useriști şi oamenii cinstiţi!

Seduşi de promisiuni (am vrut să spun de-a dreptul minciuni, dar cititorii vor înţelege oricum ce trebuie!), locuitorii Câmpulungului au votat pentru Lasconi şi USR. Astăzi regretă profund greşeală făcută, dar mai au doi ani până s-o poată îndrepta!

La jumătatea mandatului se impune un bilanţ al activităţii edilului USR de la Câmpulung. Am intenţionat să-l facem noi, dar n-a mai fost cazul. Pentru că Geanina Bebeșelea, una dintre persoanele care suferă zilnic din cauza incompetenţei şi relei-voinţe a administraţiei Lasconi, a trecut în revistă tot ce (nu) s-a făcut la Câmpulung din vina acestui primar caricatural şi ţâfnos cu care USR i-a păcălit pe musceleni!

Mai fac precizarea că titlul îi aparţine tot doamnei. Şi că, în curând, vom reveni pe larg asupra subiectului Lasconi, cu dezvăluiri năucitoare!

Pentru cei care vor sări în capul meu acum menţionez faptul că eu NU fac politică, NU sunt nici măcar simpatizantă a vreunui partid, ci sunt doar un cetăţean al acestui oraş care observă ce se întâmplă în jurul lui. Nu trebuie să ai niciun fel de cunoştinţe în administraţie publică pentru a-ţi da seama cât de prost şi anevoios funcţionează la Câmpulung acest sector.

Chiar dacă în campania electorală actualul Edil a reuşit să-i convingă pe unii dintre cetăţeni (nu uitaţi că şi cei care au avut alte opţiuni de vot sunt tot cetăţeni ai acestui oraş), acum, la doi ani distanţă, mă aflu în postura de a analiza cei doi ani de mandat în calitate de simplu cetăţean al urbei, drept pe care NU mi-l poate nimeni îngrădi şi pe care îl are fiecare dintre contribuabilii acestui oraş.

Acum, dacă părerea mea este pro sau contra actualei administraţii şi deranjează anumite persoane, nu poate fi decât un lucru bun. Eu am considerat întotdeauna critica un lucru constructiv. De aplaudaci m-am săturat!!

Am să le răspund unor membri din actualul Consiliu Local legat de îndemnurile de a-mi ţine gura închisă. Dragi aleşi  locali, NU uitaţi că sunteţi în funcţiile din Consiliul Local în urma voturilor cetăţenilor acestui oraş în slujba căruia trebuie să vă aflaţi. Dacă cetăţenii au opinii, pro sau contra, trebuie ascultaţi şi lămuriţi în ceea ce priveşte activitatea voastră care este plătită din contribuţia lor. Nu este cazul să săriţi ca arşi atunci când sunteţi acuzaţi că nu mai sunteţi în slujba lor, ci contra lor şi spun asta doar în urma acţiunilor pe care le aveţi în ultimul timp.

Cu regret observ, la fiecare şedinţă de Consiliu Local, că v-aţi transformat în maşină de vot a oricărei propuneri a Edilului, bună sau rea pentru oraş, în funcţie de aprecierea fiecăruia dintre noi. Ultimul exemplu este cel al achiziţionării de servicii juridice externe pentru procesele aflate pe rol. Întreb: de ce mai plătiţi juriştii Primăriei dacă NU sunt capabili să-şi facă treaba? Întreb asta pentru că şi eu sunt plătitor de taxe şi impozite, taxe care plătesc salariile tuturor celor din Primărie.

Acum edilul Lasconi încearcă să târască tot Consiliul Local în mizeria ombilicată a actelor reabilitării Bulevardului Pardon. Drag Edil, expresia ‘semnezi ca primarul’ vă spune ceva??? Singură şi nesilită de nimeni aţi semnat acele acte şi acum vreţi să scoateţi castanele din foc cu alte mâini? Nu uitaţi că avem cazul Colectiv, unde primarul a plătit o semnătură cu ani de puşcărie. Dacă-mi permiteţi un sfat: citiţi ce semnaţi!!! Sau înconjuraţi-vă de oameni competenţi care să nu vă pună sub nas hârtii ce vă pot duce în Instanţă!!! Să nu-mi argumentaţi că sunt doar tertipuri electorale PNL că nu sunteţi credibilă!! O instanţă de judecată NU se pronunţă dacă nu există o infracţiune. Şi din păcate aveţi istoric negativ în ceea ce priveşte experienţa câştigării proceselor pe care le-aţi avut pe rol. Sper să nu se repete istoria şi în acest caz, riscând chiar suspendarea. Eu am încredere în Justiţie că va face lumină.

Adevărul e că, la ce oameni slab pregătiţi aveţi în echipă, nici nu este de mirare că vă aflaţi în această situaţie. Ştiu că vor sări acum în sus consilierii afiliaţi, dar hai să le împrospătez memoria şi să vă dau doar câteva exemple de oameni foarte slab pregătiţi care conduc acest oraş în defavoarea cetăţenilor care i-au votat.

Le reamintesc unora dintre ei că înainte de venirea edilului Lasconi în oraş  erau doar nişte habarnişti în ale administraţiei, aşa cum au şi rămas în opinia mea, care nu  au alt merit decât că s-au plimbat o vară întreagă, cea electorală de acum doi ani, păcălind cetăţenii cu promisiuni pe care NU şi le-au respectat ulterior. Şi uite-aşa a scos politica din anonimat nişte oameni nepregătiţi profesional care acum participă la managementul unui oraş, unul foarte slab din punctul meu de vedere. Dar aşa se întâmplă când un lider slab îşi alege o echipă mult mai slabă decât el (nu că Edilul ar fi mai calificat decât ei, ţinând cont că vine dintr-un mediu total paralel cu Administraţia Publică) ca să nu-l eclipseze, echipă pe care nu o foloseşte decât ca maşină de vot pentru dorinţele lui. Pălăria unora dintre consilierii USR este mult prea mare pentru funcţiile pe care le ocupă. Dar aşa se întâmplă când iei oameni necunoscuţi de pe stradă şi-i aduci în Administraţie. Ce aşteptări să ai de la ei când toată experienţa unora se rezumă la vânzarea la tejghea sau la serviciul de pază la o cofetărie?? Sau lucrător pe bandă în subansamble???

Degeaba punem la profilul public şcoli absolvite fictiv!! Dragi consilieri, în acest oraş mic, toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi ştim cu toţii ce-aţi fost înainte de a deveni consilieri. Nu mai umblaţi cu cioara vopsită!!!

Bravo vouă pentru aşa ‘realizare’ obţinută doar în urma amăgirilor din campania electorală, DAR nu uitaţi că vă aflaţi acolo în slujba cetăţenilor, ci nu doar să votaţi în favoarea câtorva firme de casă care trebuie să-şi primească banii pe sponsorizarea făcută în campanie. Sau poate aţi uitat UNDE şi CINE vă plătea în fiecare seară masa când eraţi în campanie??? Nu suntem toţi aşa de orbi cum ne consideraţi voi.

Nu voi uita cuvintele actualului Edil la aflarea rezultatului de vot: ‘I-am învins!’ Pe cine aţi învins??? Corect era: am învins!

Aştept acum bolovanii şi înjurăturile aplaudacilor Lasconi, DAR nu mă deranjează.

Este doar părerea mea personală, pe care am dreptul să mi-o exprim în mod liber şi care NU are nevoie de nicio aprobare din partea celor implicaţi.

Şi încă ceva: eu NU primesc niciun leuţ din banii cetăţenilor să am opinie şi nici NU fac acest lucru pentru a avea vreun beneficiu personal. Este strict opinia mea, apolitică!! Nu mă interesează politica.

Cei cărora nu le place ceea ce fac sunt liberi să mă ignore!!! Chiar îi rog să se abţină!!!

La doi ani de mandat rămân la aceeaşi părere: ZERO realizări Lasconi!!!”