Andrei Gerea: „Iohannis nu ştie şi nu dă doi bani pe istoria adevăratului PNL!”

0
147

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea critică gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la Curtea Constituţională legea prin care statul este obligat să cumpere Domeniul „Florica” pentru a rămâne în administrarea autorităţilor.

<<Vă readuc aminte că această lege a fost adoptată în unanimitate în Camera Deputaţilor, for decizional. Adică inclusiv de parlamentarii USR şi PNL, susţinătorii domnului Iohannis. În mod surprinzător, nu l-am văzut pe Klaus Iohannis având aceleaşi porniri de constituţionalitate în afacerea de 11 milioane de euro numită „Cuminţenia Pământului”.

Sigur, Brâncuşi şi creaţia sa ar merita mult mai multă atenţie în România, dar ceea ce a făcut Guvernul Cioloș, cu acea strângere de fonduri din partea populaţiei, mirosea a sistem CARITAS organizat chiar de stat.

Dl. Iohannis nu a făcut nimic atunci când „guvernul său” dădea ordonanţe peste ordonanţe, nici când nu se mai ştia ce s-a întâmplat cu banii daţi de cetăţeni, nici cum s-a ajuns la suma de 11 milioane de euro. În schimb, dl. Iohannis, ajuns preşedinte al României din postura de preşedinte al PNL, susţinut şi acum de PNL, a atacat o lege prin care se salvează un bun de patrimoniu naţional în contextul aniversării centenarului de la Marea Unire. Şi poate cel mai puternic simbol a ceea ce a însemnat familia Brătienilor, cu rol determinant în realizarea Marii Uniri şi a României moderne, şi istoria liberală.

Dl. Iohannis, se vede treaba, nu ştie şi nu dă doi bani pe istoria adevăratului PNL! Tot aşa cum nici cei din PDL care au pus mâna pe acest partid nu dau doi bani pe istoria adevăratului PNL. Este o dovadă clară că cei care au pus mâna pe PNL au făcut-o nu de dragul istoriei, ci pentru a avea o etichetă, iar dl. Iohannis face parte dintre ei.

Altfel, aşteptăm şi reacţia preşedintelui PNL Ludovic Orban care, după cum vedem, este gata oricând să-şi rupă cămaşa de pe el pentru naţiune>>, a afirmat chestorul Camerei Deputaţilor, Andrei Gerea.

M.D.

Lasa un raspuns