Andrei Gerea face bilanţul Guvernului Cioloș pentru judeţul Argeş: zero investiţii şi indolenţă criminală în sănătate!

0
227

28-noi-gerea-bilant-ciolosCetăţenii judeţului Argeş au avut cel mai mult de suferit de pe urma activităţii Guvernului Cioloș. La bilanţul unui an de mandat al cabinetului susţinut de PNL, vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea, fost ministru al Economiei şi, ulterior, al Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, acuză faptul că judeţul Argeş nu a avut niciun beneficiu.

Incompetenţă şi indolenţă criminală! ZERO investiţii în sănătate

Andrei Gerea a readus în atenţie cazul zecilor de bebeluşi care au suferit din cauza proastei gestionări a fenomenului de către Ministerul Sănătăţii. „Acest Guvern Cioloș a tratat cu un dezinteres criminal problema copiilor din Argeş îmbolnăviţi cu sindromul hemolitic uremic. Nici astăzi nu ştim de ce au murit bebeluşi, de ce zeci de micuţi au suferit. Iarăşi nimeni nu şi-a asumat nicio responsabilitate. Inclusiv premierul Cioloș a venit în control la Pediatria din Argeş, însă numai pentru a-l scoate basma curată pe ministrul Sănătăţii şi pentru a pasa vina integral pe autorităţile din Argeş şi pe medicii argeşeni. Nu a fost făcută nicio investiţie pentru a îmbunătăţi infrastructura spitalului sau a aparaturii. Iar medicii lucrează în continuare şi în ture de câte două zile consecutiv!”, a afirmat Andrei Gerea.

Investiţii blocate în infrastructura din Argeş

Deputatul de Argeş a menţionat că, „spre deosebire de Guvernul ALDE-PSD, în guvernarea Cioloș susţinută de PNL o mulţime de investiţii în zona rurală din judeţul nostru au rămas fără finanţarea care trebuia să vină din fonduri guvernamentale. O altă parte ar putea fi blocată, pentru că Ministerul Mediului a decis, fără o consultare a autorităţilor din Argeş, să declare Parc Naţional zona montană din Făgăraş. Asta înseamnă că toate investiţiile în infrastructură sau dezvoltarea turistică vor fi blocate, sub pretextul protejării mediului, deşi în Parcul Piatra Craiului s-a defrişat fără nicio limită. În loc să existe o dezbatere pe această temă pentru a se găsi soluţia cea mai bună atât pentru protejarea mediului, cât şi pentru dezvoltarea turistică şi economică a localităţilor din zonă, Guvernul Cioloș a impus o măsură cu efecte negative asupra populaţiei”.

Premier Cioloș vs. Premier Călin Popescu-Tăriceanu

În schimb, producătorii din Argeş au avut de suferit pierderi uriaşe: „Acest Guvern ZERO a lovit în investitorii autohtoni. Ne amintim cazul companiei Lactate Brădet, care a fost acuzată fără probe, iar realitatea dovedită prin analizele făcute în ţară şi în străinătate au arătat că singurul mare producător de lactate care mai funcţiona în Argeş era nevinovat. Nimeni nici măcar nu şi-a cerut scuze”. Vicepreşedintele ALDE subliniază că acelaşi Guvern Cioloș a arătat ZERO interes pentru autostrada Piteşti-Sibiu: „A organizat în toate judeţele dezbateri de care nu au ţinut cont, întârziind astfel procedurile de licitaţie şi deci şi construcţia autostrăzii.

În schimb, Guvernul Cioloș se laudă cu o creştere economică. Realitatea este că economia României şi-a redus ritmul de creştere în al treilea trimestru din acest an, potrivit datelor INS, concluzia fiind că avansul PIB a fost unul bazat exclusiv pe măsurile de reduceri de taxe şi majorări salariale acordate de Guvernul ALDE-PSD. Este dovada clară că măsurile economice impuse de ALDE în guvernul din care am făcut parte trebuie să continue, iar acest lucru nu va fi posibil decât prin votul argeşenilor. Şi vor continua, pentru că propunerea ALDE pentru funcţia de premier va fi Călin Popescu-Tăriceanu”.

ZERO măsuri pentru IMM-uri, ZERO investiţii în Argeş

Andrei Gerea susţine că executivul condus de Dacian Cioloş a luat ZERO măsuri pentru stimularea creşterii economice. „În perioada în care am fost ministru al Energiei am aprobat o investiţie de 80 de milioane de euro pentru retehnologizarea Barajului Vidraru. Guvernul Cioloș nu a aprobat nicio investiţie de amploare în Argeş, deşi a avut la dispoziţie, la fel ca şi mine, un an de mandat!

Guvernul Cioloş nu a cheltuit nici jumătate din banii propuşi pentru investiţii în primele nouă luni ale anului şi a venit cu ZERO măsuri de stimulare a celor private. Acest Guvern Cioloș a luat ZERO măsuri pentru IMM-uri, adică pentru afacerile care susţin economia naţională şi care reprezintă majoritatea locurilor de muncă. Guvernul Cioloș a luat ZERO măsuri pentru capitalul autohton. Banii din ajutoarele de stat s-au dus la firmele străine, nu la cele româneşti.

Schemele de minimis dedicate finanţării IMM-urilor erau deja elaborate şi bugetate (se derulează de ani de zile), două dintre ele fiind chiar programe noi – programul pentru înfiinţarea de IMM-uri în mediul rural şi programul de microindustrializare – elaborate în perioada în care eu am fost ministru al Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, în urma consultărilor pe care le-am avut cu mediul de afaceri din Argeş”, a afirmat candidatul ALDE la Camera Deputaţilor, Andrei Gerea.

M.S.

Lasa un raspuns