Amenzile de circulatie se scumpesc din nou de la 1 mai!

0
411

amenzi_circulatieO veste buna nu vine niciodata singura. Daca in anul 2015, amenzile de circulatie s-au scumpit de doua ori, o data in luna ianuarie si apoi la 1 iulie, iata ca nici in 2016 nu scapam de majorarile acestora!

De la 1 mai, odata cu cresterea salariului minim pe economie, soferii vor plati dublu amenzile de circulatie incasate.

Conform noului Cod rutier, pentru persoanele juridice, sanctiunile vor fi si mari, ajungand pana la 12.500 de lei.

Punctul de amenda, reprezentand 10% din valoarea salariului minim va creste de la 105 lei, cat este in prezent, pana la 125 de lei.

Asadar, cei care incearca sa incalce regulile de circulatie, vor plati amenzi cu pana la 20% mai mari.

Astfel, peste doar cateva luni, soferii vor fi pedepsiti dur daca schimba directia sensului de mers fara sa semnalizeze. Iar daca vor fi prinsi nepurtand centura de siguranta, vor fi sanctionati cu o amenda de pana la 375 de lei.

Si mai multi bani vor scoate din buzunare daca nu respecta indicatoarele de obligare sau daca pornesc la drum fara trusa medicala. In acest caz, amenda este mai mare cu 100 lei fata de anul trecut, adica 625 de lei.

Soferii se vor trezi ca au de platit amenzi usturatoare si daca circula cu autovehiculul avand permisul de conducere suspendat. Mai mult, acestia trebuie sa se asigure ca nu prezinta defectiuni la sistemul de iluminare, in caza contrar, risca sa fie trasi pe dreapta.

politie_rutiera_amenziNoul Cod rutier ii pedepseste si pe conducatorii care depasesc limita legala de viteza cu 30-40 km/h, riscand amenzi ce pot ajunge pana la 1000 de lei.

In categoria abaterilor grave, precum conducerea unui vehicul avand o singura placuta de inmatriculare sau mai rau, sub influenta bauturilor alcoolice ori a substantelor interzise, amenzile in acest caz ating uriasa suma de 2500 de lei ( echivalentul a doua salarii medii pe economie).

Reprezentantii Politiei Romane sustin ca aceste masuri sunt necesare, deoarece din ce in ce mai multi soferi incalca legile, crezand ca vor scapa usor. Acestia au mai precizat ca pe viitor soferii romani se vor gandi de doua ori inainte de a se urca la volan.

In schimb, conducatorii auto sunt nemultumiti de aceste noi mariri si sustin ca amenzile sunt la fel de mari ca si in alte tari, doar ca salariile sunt de cateva ori mai mici.

Lasa un raspuns