Ambasadorul Marii Britanii, vizita la Pitesti

0
398

paul_brummell_ambasadorul_marii_britaniiLuni, 14 decembrie, prefectul de Arges, Mihail Oprescu, a fost gazda unei delegatii diplomatice: ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Excelenta Sa Paul Brummell a vizitat Municipiul Pitesti. La intrunire au mai participat si presedintele Camerei de Comert si Industrie Arges, George Caval, si presedintele executiv al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Arges, Dan Ionescu.

Intalnirea a avut loc la iniţiativa Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti si a avut drept scop intarirea legaturilor bilaterale dintre Ambasada britanica, autoritatile publice locale si mediul de afaceri din Arges, crearea premiselor favorabile incurajarii raportului de import-export si identificarea unor oportunitati si domenii concrete de investitii in Arges. Excelenta sa ambasadorul Marii Britanii Paul Brummell a subliniat faptul ca Romania, in general, si judetul Arges, in special, se dezvolta ca punct de atractie pentru industria de automobile, insa ar trebui identificate si alte domenii care ar putea reprezenta pentru investitori britanici si pentru schimburile comerciale dintre cele doua tari: agricultura, de pilda, utilaje agricole si tehnologie, IT si consultanta, energie, textile si confectii, turism, educaţie si formare profesionala.

Prefectul de Arges Mihail Oprescu a propus ca pe viitor sa se organizeze mai multe intalniri la care sa participe reprezentanti ai Camerei de Comert Romano-Britanice, Camera de Comert si Industrie Arges, AOA Arges in vederea studierii oportunitatilor generate de industria locala argeseana si o identificare cat mai completa a domeniilor in care se pot realiza investitii britanice. Ambasadorul Marii Britanii si-a manifestat dorinta de a participa la Targul anual de utilaje agricole, precum si la cea de-a 39-a editie a Simfoniei lalelelor din 2016.

Ambasadorul britanic a afirmat ca a­gricultura argeseana reprezinta o buna oportunitate pentru investitorii britanici. In incheiere, prefectul a evidentiat necesitatea folosirii experientei administrative britanice in reforma administratiei locale argesene, cat si in implementarea principiilor institutionale ale statului de drept si a propus organizarea unor intalniri cu reprezentanti ai ambasadei britanice, din sectoarele de activitate identificate in cadrul discutiei, in vederea dezvoltarii unor programe  de cooperare intre cele doua state.

Lasa un raspuns