Alina Gorghiu face echipă cu Sofianu şi Coteţ să îngroape pentru totdeauna PNL Argeş

0
855

E balamuc la PNL Argeş. Echipa lui Adrian Miuțescu şi Gelu Tofan îl susţine la preşedinţia partidului pe Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, în timp ce o troică formată din Narcis Sofianu, Mihai Coteţ şi Radu Perianu îl susţine pe Florin Câțu, singurul prim-ministru din lume care are nevoie de traducător atunci când se adresează poporului său.

Iniţial, nu ne-am amestecat, pentru că e problema lor. Războiul lor! Numai că, între timp, în luptă a intrat, cu pieptul dezgolit, Alina Gorghiu, care încearcă să influenţeze rezultatul în favoarea celor doi caraghioşi, Sofianu şi Coteţ (Perianu e om serios!).

Alina Gorghiu nu poate vorbi de moralitate. De performanţă! De competiţie. Fiindcă ea, blonda de la PNL, a aplicat în politică metoda Raluca Turcan, pe care a îmbunătăţit-o. Dacă însă proasta de la Muncă a babardit doar un strămoş al clasei politice, pe fostul coleg de bancă al lui I.C. Brătianu Theodor Stolojan, zis „dragă Stolo”, Alinuţa a luat la rând vârfurile PNL de la acea vreme: Bogdan Olteanu şi apoi Mihai Voicu! Primul fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, al doilea ex-vicepreşedinte PNL şi ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul!

Când ai dat cu fruntea în buric la jumătate din Biroul Permanent Naţional al PNL n-ai niciun drept să te teleportezi în Argeş şi să spui tu cine trebuie să le urmeze brătienilor!

Personal, am avantajul că nu pot fi suspectat decât de cineva bolnav psihic că-l susţin pe Gelu Tofan, spre exemplu. L-am criticat aici de zeci de ori, pentru lucruri minore, ce-i drept. Dar, în comparaţie cu Narcis Sofianu şi, mai ales, cu penibilul ăla plin de el, deşi este un Mr. Bean al liberalismului (la Mihai Coteţ mă refer!), Tofan este un om serios şi echilibrat. Un om cu bun-simţ!

Lui Mihai Coteţ îi curge tupeul din gură şi când spune bună ziua! Pur şi simplu n-ai cum, dacă eşti un liberal întreg la cap, să te combini cu ăsta şi cu Sofianu în demersul lor sortit eşecului pro Florin Joint Câțu!

Totuşi, Mihai Coteţ a candidat în tandem cu Sorin Apostoliceanu la Piteşti (viceprimar – primar), lucru care face greu de explicat de ce el cere demisia altora din conducerea PNL Argeş, pe care-i consideră neperformanţi, dar refuzând să-şi asume eşecul categoric la care a contribuit decisiv din cauza imaginii lui politice triste de politruc logodit cu eşecul!

Vom reveni!

D.M.D.