Alina Chiriloiu, soţia directorului Direcţiei Silvice, a fost condamnată pe fond la 3 ani de puşcărie şi la 5 ani interzicerea unor drepturi

0
287

Se spune că aceia care se aseamănă se adună! Exact acest principiu a stat şi la baza familiei întemeiate de Armand Chiriloiu şi Alina Chiriloiu, cei doi soţi porecliţi în interiorul Direcţiei Silvice Argeş „Bonnie and Clyde”. În toată istoria postdecembristă a Argeşului n-a mai existat o familie atât de focusată pe prăduială şi croită pe căpătuială.

Pentru cine nu ştie, Alina Chiriloiu este în prezent inginer silvic la Ocolul Silvic Piteşti. A fost angajată aici în 2012 de către directorul Direcţiei Silvice Argeş. Ups! Directorul DS Argeş era chiar don Armando, soţul ei. În fine, să nu ne mai încurcăm în amănunte! Să trecem şi peste faptul că, în timp ce ea era angajată pe multe zeci de milioane pe lună, alţi 20 de salariaţi cu state vechi în cadrul Ocolului Silvic Piteşti erau aruncaţi în stradă de Armand Chiriloiu, care cică eficientiza astfel activitatea. (Numai maşina de serviciu acordată imediat după angajare nevestei lui consuma, lunar, salariile a doi nefericiţi lăsaţi pe drumuri!)

Şi totuşi, de ce a riscat Armand Chiriloiu? De ce a decis să-şi angajeze soţia, chiar dacă anticipa că ar putea ieşi scandal? Ei bine, nu doar pentru că nu-i păsa de scandal, fiind numit la acea vreme de însuşi socrul ex-premierului Victor Ponta, Ilie Sârbu. Nici pentru faptul că era combinat cu şeful IPJ Argeş de la acea vreme, Petre Ioanițescu, cu care era vecin şi prieten de familie, şi cu George Păltineanu de la „doi şi-un sfert” (0215), beneficiind deci de o protecţie înaltă. Şi-a luat-o alături pe Alina pentru că ea, distinsa lui soţie, a pus umărul serios atât la numirea lui în funcţie, cât şi la propăşirea materială a familiei, motiv pentru care… a ratat la milimetru PUȘCĂRIA!

Publicăm astăzi facsimilul hotărârii pronunţate pe fond de Judecătoria Curtea de Argeş într-o cauză penală în care Alina Chiriloiu era judecată pentru ABUZ ÎN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PUBLICE (art. 248 C.P.).

Pe scurt, era vorba despre o mânărie infectă cu un teren de 10 hectare de pădure care au fost retrocedate unei anume Trelea Rodica, hectare care au fost teleportate din Rădăuţi în zona Vidraru (nu doar teleportate, ci şi parcelate pentru o maximizare a valorii de piaţă).

Ce a comis duamna Chiriloiu? O bagatelă: „Inculpata Chiriloiu Alina Elena a semnat la rubrica membru o serie de procese-verbale şi hotărâri ale Comisiei Locale de Fond Funciar Arefu, deşi nu avea această calitate”.

Pentru acest motiv, Judecătoria Curtea de Argeş, „în baza art. 288 Cod pen. cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pen., condamnă pe inculpata Chiriloiu Alina Elena la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art. 26 Cod pen. raportat la art. 248 indice 1 combinat cu art. 248 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 2 şi art. 76 alin. 1 lit. B Cod penal, condamnă pe inculpata Chiriloiu Alina Elena la pedeapsa închisorii de 3 ani. În baza art. 248 indice 1 Cod penal teza finală şi art. 65 alin. 2 Cod penal, interzice inculpatei Chiriloiu Alina Elena drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 literele a, b, c Cod penal, pe o perioadă de 5 ani”.

Ulterior, hotărârea curajoasă a instanţei de fond a fost atacată şi deturnată, prin intervenţii la cel mai înalt nivel, aşa că Alina Chiriloiu a rămas fără cazier şi a putut să se angajeze la Direcţia Silvică Argeş (lucru despre care vom vorbi pe larg, de asemenea!).

Vineri, pe www.ziaruldearges.ro, informaţii în exclusivitate despre dosarul penal în care este investigat de către DNA don Armand Chiriloiu, „prietenul” Pădurii Trivale!

D.M.D.

Lasa un raspuns