Aioanei şi-a târât şeful de la judeţ într-un scandal cât casa Comisarul-şef Marius Aioanei, monitorizat de DNA, îi transmitea urmăritului penal Stelică Crăciun că adjunctul IPJ Argeş, Gabriel Gherghe, nu-i vrea răul şi… îl respectă!

0
824

După cum am promis, revenim astăzi cu noi informaţii în exclusivitate menite să elucideze scandalul anului din Poliţia argeşeană, şi anume căderea comisarului-şef Marius Aioanei, fost adjunct al Poliţiei Oraşului Mioveni, actualmente cercetat penal pentru mai multe capete de acuzare.

Publicăm astăzi o serie de mesaje (câteva din peste 100) schimbate de comisarul-şef Marius Aioanei cu Stelică Crăciun, un personaj controversat şi dubios din Mărăcineni implicat în zeci de scandaluri publice în ultimii 10 ani, individ cercetat penal în prezent pentru şantaj, ameninţare şi alte infracţiuni.

Care este problema cu aceste mesaje? Ei bine, analiza lor demonstrează gradul de penetrare extrem de ridicat al structurilor de poliţie argeşene de către indivizi cu apucături de interlopi, că mafioţi este prea mult spus.

Dincolo de faptul că Aioanei discută cu un scandalagiu urmărit penal, implicat în scandaluri publice violente aproape non-stop (Crăciun a bruscat fizic şi verbal mai multe persoane, a aruncat cu ouă după fostul primar din Mărăcineni, a sărit să-l bată pe fostul senator PDL Mircea Andrei chiar în biroul acestuia etc.), din mesaje se văd clar amiciţia şi strânsa colaborare dintre ei.

Aioanei vorbeşte cu Stelică Crăciun despre comisarul-şef Mihalcea, şeful său de la Poliţia Oraşului Mioveni, incitându-l pe Crăciun să-l reclame peste tot pe poliţist. Aioanei îi mai spune interlocutorului său fel de fel de lucruri şi despre comisarul-şef Gabriel Gherghe, adjunctul şefului IPJ Argeş, plus multe altele.

Comisarul-şef Marius Aioanei, într-un limbaj care aduce aminte de filmele cu mafioţi, îi spune lui Crăciun că Gabriel Gherghe îl apreciază, că „îl respectă mult”!

Ce-ar avea de respectat un şef de poliţie ca Gabriel Gherghe, care a fost ceva timp chiar inspectorul-şef al IPJ Argeş, la un individ sinistru ca Stelică Crăciun? Bine, aici are Crăciun o variantă, cum că el l-ar fi pus inspector-şef pe Gherghe, bucurându-se de susţinerea unui fost ministru din Guvernul Ponta pe care l-ar fi scutit de o chirie pentru un spaţiu…!

Până la urmă, e greu de distins adevărul de minciună din spusele celor doi. Marius Aioanei şi Stelică Crăciun sunt doi prieteni care povestesc şi, tot ce este posibil, mai şi înfloresc.

Tocmai de aceea s-ar impune ca Gabriel Gherghe să iasă public şi să spună dacă chiar îl respectă pe urmăritul penal Stelică Crăciun. Şi, de asemenea, dacă îl cunoaşte şi se bucură de protecţia comisarului-şef Florin Filip, de la Direcţia Control Intern, aşa cum vorbeau, mult prea slobozi la gură şi siguri pe ei, Marius Aioanei şi alţii din echipa lui.

Cumva însă ceva influenţă la IPJ Argeş tot avea Stelică Crăciun din moment ce a reuşit ca, nu de mult, comisarul Sorin Marinescu să propună trecerea Miceștiului în subordinea Poliţiei Mioveni, acolo unde jocurile erau făcute să preia comanda Aioanei.

Numai că propunerea a fost respinsă pe loc de comisarul-şef Mihai Neagoe, la acea vreme interimar la comanda inspectoratului, iar ulterior pe comisarul-şef Marius Aioanei l-a ridicat DNA şi s-a ales praful de visurile lui de mărire!

Ar mai fi ceva de menţionat. În câteva luni, Stelică Crăciun l-a bombardat cu apeluri telefonice şi cu mesaje pe whatsapp pe comisarul-şef Gabriel Gherghe. Mesajele erau, în cea mai mare parte, copii ale altor mesaje şi comentarii pe care Stelică le trimitea unor personalităţi sau le publica la diverse articole sau postări de pe facebook.

Trebuie să recunoaştem, de dragul adevărului, că adjunctul şefului IPJ Argeş nu i-a răspuns niciodată lui Stelică Crăciun. Nu i-a răspuns fie pentru că nu are nicio legătură cu el, fie pentru că avea cunoştinţă de faptul că scandalagiul din Mărăcineni era monitorizat de organele de cercetare penală.

D.M.D.