Afla cum sa scapi de legea antifumat daca esti patron de local!

0
439

Legea antifumat, o chestiune…interpretabila!

Legea antifumat a venit ca cea mai proasta veste pentru toti romanii dependenti de tigari. Daca acasa sotia le interzice sa fumeze, iar in localuri legea, unde oare sa isi mai satisfaca oamenii viciul si sa se mai poata relaxa? Sa iesi afara sa fumezi atunci cand ai cafeaua pe masa sau cand tocmai ai fost servit cu un pahar din cel mai scump brandy pe care ti-l permiti, parca ceva e incorect in ecuatia asta. Plus ca pana iti aduni haina, telefoanele, agenda, tableta si ce oi mai avea, ca sa iesi in frig pentru o tigara, iti piere si cheful de fumat si buna dispozitie pe care de-abia o descoperisesi!

legea_antifumat_localuri

Si totusi, legea antifumat poate fi evitata! Cum? Pai daca in tara exista cafenele, cofetarii, cluburi, pub-uri, restaurante, de ce oare nu ar exista si un smoking-pub? Sau o smoking-cafenea? Ori un cigar-bistro? Cu alte cuvinte, un club al fumatorilor unde tigarile si fumul sa fie ca la ele acasa?!

Fumatul in Romania este legal. La fel de legal este si sa iti cumperi tigari. Constitutia, Sfanta Constitutie, ne permite sa desfasuram activitati economice si sociale LEGALE, asa ca nu vedem de ce nu ar fi posibil ca un astfel de club pentru fumatori sa existe. Plus ca in Uniunea Europeana nici vorba de o asemenea lege discriminatorie pentru cei fumatori, asa ca ar trebui sa incetam cu balivernele de genul “alinierea la normele europene”! Si cum tot in Romania au putut functiona bine-mersi celebrele magazine de etnobotanice, putina atitudine ar trebui sa luam ca sa schimbam ceva. (Cel putin cei dependenti de tutun, caci pentru ei scriem astazi toate acestea.)

Cu putina cercetare, un avocat priceput si o buna cunoastere a legislatiei, orice local ar putea fi transformat intr-un club exclusiv dedicat fumatorilor. Si toate acestea s-ar desfasura sub litera legii, caci noua doar asa ne place sa lucram: respectand normele legislative in vigoare. Asadar, facem ceva in privinta asta?!

Redactor: Tudor Andrei, un fumator inrait

Lasa un raspuns