Afla care este cel mai nesanatos aliment din lume! Multi romani il consuma zilnic!

0
324

Nutritionistii au ales cel mai nesanatos aliment din lume! Vezi care este acesta si daca si tu il consumi!

margarina_cel_mai_nesanatos_alimentMargarina a fost desemnata cel mai nesanatos aliment. Motivul? Contine grasimi trans sau uleiuri vegetale procesate, care cresc dramatic riscul de atac de cord, dupa cum au demonstrat recent studii stiintifice. Mai exista si alte alimente nesanatoase: sucurile de fructe imbuteliate, iaurtul light sau cu fructe, batoanele care confera energie sau cerealele pentru micul dejun pline de zahar, potrivit authoritynutrition.com.

Grasimile trans au fost asociate cu riscul general de deces, cu decesul din cauza bolilor cardiovasculare si cu declansarea maladiilor coronariene. Este recomandat sa consumam grasimi saturate, prezente in produse de origine animala, precum unt, galbenus de ou si carne de somon, care ar trebui sa reprezinte cel mult 10% din aportul caloric zilnic. Grasimile trans nesaturate, cunoscute si sub numele de grasimi trans, precum uleiurile hidrogenate care asigura o perioada de conservare mai mare pentru alimentele procesate si margarina, sunt produse pe cale industriala si ar trebui sa asigure cel mult 1% din aportul zilnic de calorii sau sa fie eliminate complet din alimentatie.

Consumul de grasimi trans industriale a fost asociat cu o crestere de 34% a riscului general de deces, cu o creştere cu 24% a riscului de mortalitate provocata de boli cardiace si cu o crestere cu 21% a riscului de aparitie a bolilor cardiace, dupa cum afirma autorii unui studiu publicat in prestigiosul British Medical Journal.

Lasa un raspuns