Acuzat pe vremuri de plagiat, rectorul Dumitru Chirleșean îl protejează pe aliatul său Mircea Bărbuceanu dintr-o solidaritate prost înţeleasă!

0
263

În 2006, pe vremea când fostul rector Gheorghe Barbu împreună cu afaceristul Gigi Axinte făceau combinaţii de sute şi sute de miliarde de lei, fiind descoperiţi şi daţi în fapt de Curtea de Conturi, actualul rector al Universităţii din Piteşti, Dumitru Chirleșean, era supus oprobriului public, atât de colegi, cât şi de mass-media locală şi naţională.

În data de 25.09.2006, cotidianul „România liberă” publica o acuzaţie năucitoare la adresa lui Chirleșean, şi anume o acuzaţie de plagiat adusă de prof. univ. dr. ing. Marioara Abrudeanu, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România:
„Prof. univ. dr. ing. Marioara Abrudeanu, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, din cadrul Universităţii Piteşti, îl acuză pe Dumitru Chirleşan, prorector în cadrul aceleiaşi universităţi, de furt intelectual. Chirleşan este acuzat că şi-a realizat lucrarea de doctorat plagiind pasaje întregi din lucrările ştiinţifice publicate de Marioara Abrudeanu în cei peste 31 de ani de carieră universitară. Acuzele de plagiat i-au fost aduse lui Chirleşan chiar în plenul Senatului universităţii piteştene.
În loc să procedeze la sancţionarea prorectorului vinovat, Senatul universităţii piteştene i-a reproşat celei plagiate că îşi acuză pe nedrept mai tânărul coleg”.

După cum vedeţi, nici Dumitru Chirleșean, rector şi aspirant la un nou mandat, nu este chiar uşă de biserică. Persoana care l-a acuzat îi era, din punct de vedere ştiinţific, mult superioară la acea vreme, iar toate acuzaţiile aduse au fost susţinute de probe evidente: chiar pasajele plagiate!
Dumitru Chirleșean era şi este un om extrem de abil. Acuzaţiile au trecut peste el fără să-l afecteze cine ştie ce, a ştiut cumva să se eschiveze, să nu răspundă, să lase timpul să treacă şi totul s-a uitat. Aşa face şi astăzi cu acuzaţiile aduse aliatului său, Mircea Bărbuceanu de la SLUP, cadru universitar acuzat că vorbeşte ca un interlop şi care este suspect de trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite de la acelaşi magnat al construcţiilor Gigi Axinte, pe care îl combătea violent sub mandatul de rector al lui Gheorghe Barbu!

Toate reclamaţiile aduse de noi, toate solicitările prin care i-am cerut să ne furnizeze informaţii în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public au fost iniţial mermelite cu lunile, pasate unor comisii care le-au mermelit şi ele alte luni, după care au răspuns aiurea. De cele mai multe ori însă, când nu le-a convenit ce întrebam, nu ne-au răspuns deloc!
În tot acest timp, Universitatea din Piteşti moare! Numărul de studenţi a scăzut aproape la jumătate, investiţiile au scăzut şi ele dramatic pentru că nu mai sunt nici bani, nici interes pentru a fi atrase fonduri (lucru pe care-l vom explica detaliat în curând!), fără a mai vorbi despre prestigiul UPIT, care se duce de… suflet!

Vom reveni! Trecutul merită scos la iveală, credem noi!

D.M.D.

Lasa un raspuns