Activități preventive în unitățile de învățământ din Pitești

0
28

Poliţiştii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au organizat și desfășurat întâlniri cu eleviii claselor a V-a și a VI-a din cadrul liceului Zinca Golescu.

Au fost abordate temele specifice proiectului educaţional ,,Educație juridică în unitățile de învățământ”, cu scopul conștientizării factorilor de risc la care sunt expusi, stimulării gândirii critice, creșterii nivelului de cunoștințe al elevilor și familiarizării cu elementele de drept.

La activitate au participat un număr de 60 de elevi și 3 cadre didactice.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţiştii Secției 1 Poliție Pitești și cei ai Serviciului Rutier Argeş au desfăşurat activităţi preventive în Parcul Ștrand din municipiul Pitești, în cadrul programului ,,Școala Altfel”.

 La activitate au luat parte peste 80 de copii din clasele a II-a, a III-a și a V-a, copiii fiind implicați într-un joc cu biciclete, role și trotinete, destinat să îi învețe reguli de bază privind circulația rutieră, precum și să îi constientizeze asupra pericolelor la care se expun în trafic.

Totodată, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au desfăşurat activităţi, în cadrul programului ,,Școala Altfel”, la Școala Nicolae Simonide din Pitești.

La activitate au luat parte aproximativ 200 de copii din ciclul primar și gimnazial, fiind prezentate informaţii de legislaţie rutieră, precum şi despre evitarea conflictelor, prevenirea bullying-ului, prevenirea delincvenţei juvenile, precum şi a absenteismului şcolar.

(Sursa: IPJ Argeș)

Lasa un raspuns