Activitatea sindicală a lui Mircea Bărbuceanu cuprinde momente incredibile de bălăcăreală ca la uşa cortului a şefilor Universităţii din Piteşti!

0
117

Una dintre cele mai importante realizări ale lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, preşedintele Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti, este aceea că a reuşit să pară un om informat, o persoană care ştie ce spune, un adevărat inchizitor care taie în carne vie cu dezvăluirile lui.

Râd şi curcile! Până când vor trece cele câteva zile necesare împlinirii termenului în care UPIT are obligaţia să ne răspundă la întrebările legitime pe care le-am transmis în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, ne vom apleca asupra declaraţiilor sindicalistului despre unii dintre foştii săi şefi, declaraţii care frizează absurdul şi care arată că Bărbuceanu cunoaşte legea un pic mai puţin decât invitaţii lui Dan Capatos şi are o logică grav de tot alterată!

Iată cum vorbeşte sindicalistul Bărbuceanu despre fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al UPIT, Nicolae Brânzea. Parcă e la o emisiune de divertisment, la o şuetă, la revista presei! Cică „se pare”, „să ne dovediţi contrariul”, „părerea noastră”, „am înţeles în discuţii”, „se spune”, „noi nu credem, dar vrem să ne convingem” etc.

„(…) Se pare că aceasta este uzanţa comportamentului domnului Brânzea, pentru că în acelaşi sens cu conducerea ministerului s-a exprimat şi dl. profesor Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, cu care dl. Brânzea se laudă că este <<prieten>>. Sunt ceva ani de când acesta l-a repezit şi i-a cerut să nu-l mai sune, precizându-i tăios care sunt limitele relaţiilor dintre ei.

Exagerăm cu ceva, domnule Brânzea? Aşteptăm să ne contraziceţi şi să ne dovediţi contrariul…

Părerea noastră este că acest comportament al domnului Brânzea ne aduce mari deservicii de imagine. Mai ales că am înţeles în discuţiile de la minister că suntem vorbiţi de rău, generându-se o imagine falsă cu privire la întreaga instituţie şi la multe persoane din Universitatea din Piteşti.

(…) Ne întrebăm şi noi, ca iobagii proşti ce trăiesc în feudalismul de la Universitatea din Piteşti: oare dl. Brânzea a depus obligatoria cerere de deplasare? Oare Consiliul de Administraţie şi Senatul i-au aprobat-o? Nu ne aducem aminte… Oare orele pe care le avea în orar le-a făcut cineva?

(…) De asemenea, vom face şi o altă cerere de comisie de analiză a unei informaţii pentru care îi tot solicităm d-lui Brânzea foaia matricolă: se spune că notele sale sunt atât de mici încât nu avea dreptul de a preda în învăţământul universitar… Nu credem că se pot face asemenea ilegalităţi în Universitatea din Piteşti, dar vrem să ne convingem…

Cum să nu investigheze comisia de etică condusă de Sebastian Pârlac, ex-rector al UPIT, poreclit „Repetentul” (de către acelaşi Mircea Bărbuceanu!), cazul liderului SLUP care calomniază fără nicio probă un cadru didactic cu o funcţie superioară? Este o încălcare evidentă a prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, atacurile (şi sunt zeci la număr!) fiind nesusţinute de nicio probă.

Bărbuceanu, culmea!, îi cere lui Brânzea să se justifice în faţa lui şi să-şi dovedească nevinovăţia, deşi ar fi obligaţia acuzatorului să-şi probeze spusele! Sindicalistul pare că lucrează cu jumătate de normă la „Acces Direct” când zice că ar umbla vorba că Brânzea ar avea note atât de mici în facultate încât nu ar avea dreptul să predea, dar el nu crede asta… deşi ar vrea totuşi să se convingă!

Cum aşa ceva? E ca şi cum i-ai spune unuia că nevasta lui a făcut videochat în tinereţe, iar tu nu crezi, dar totuşi ai vrea ca omul să dovedească faptul că perechea lui nu s-a dezbrăcat pe bani! Ce-i asta?! Nici Dan Diaconescu Direct nu lucra atât de parşiv!

Cu toate acestea, conducerea UPIT îl protejează pe Mircea Bărbuceanu, fiind deci complice la încălcarea legii! O atitudine incorectă, blamabilă şi care merită a fi sancţionată. Şi… va fi!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns