Accidente in Arges, in numar tot mai mare

0
425

         accidente_tot_mai_multe_in_argesAm pierdut deja numarul de accidente survenite in judetul Arges in ultima saptamana. Daca initial am dat vina pe ploaie, pe soarta sau pe neatentia din trafic (in cazul in care discutam despre accidente rutiere, nu accidente de munca), se pare totusi ca vina este impartita in mai multe directii.

In sedinta Colegiului Prefectural ce a avut loc in urma cu putin timp, prefectul Mihai Oprescu a aratat cu degetul mai multe institutii care nu functioneaza in limitele normale impuse de lege si care nu isi desfasoara activitatea ca la carte. Principalul motiv de discutie a fost aici decesul tot mai multor persoane implicate in accidente in Arges in ultima perioada. Daca deja a devenit o obisnuinta sa auzim stiri despre “un accident soldat cu cinci, sapte victime”, acest lucru nu se incadreaza in normalitate si trebuie privit ca o reala problema a intregii comunitati. Concluzia la care a ajuns prefectul a fost ca de vina sunt atat Politia Locala, cat si Compania Nationala pentru autostrazi si drumuri nationale.

Drumuri neasfaltate si gropi din abundenta, cu marcaje care lipsesc cu desavarsire, organe de politie care nu sunt prezente pe strazi, cumulate cu neglijenta in trafic si lipsa de interes a autoritatilor locale, toate acestea au condus la pierderea de vieti omenesti. Nu cateva, ci in numar mare! Prefectul le-a impus celor prezenti si vizati direct de ale sale critici sa se implice mai mult si sa incerce sa aduca solutii unor astfel de probleme cu care ne confruntam tot mai des. Sa prevenim decat sa tratam ar fi ideal, caci nimeni nu a reusit pana acum sa trateze moartea, nu?

Acelasi Mihai Oprescu s-a aratat nemultumit de faptul ca nu se pune accentul si nu se acorda importanta sanatatii cetatenilor. Garda de Mediu si Agentia de Mediu ar trebui sa ia masuri pentru ca evenimente ca cele din Campulung Muscel, cu cresteri de radiatii, sa nu mai intervina, iar cetatenii sa fie informati la timp in legatura cu accidente si cele intamplate, pentru a nu se mai crea o panica in masa inutila.

Se vor lua insa masuri concrete dupa toate cele spuse? Speram.

Redactor: Eva Ionescu

Lasa un raspuns