Accident în Argeș. Între viață și moarte

0
415

          S-a sfârșit în urmă cu câteva zile competiția Trofeul Argeș la Automobilism Viteză. Și totuși, unii încă se mai închipuie șoferi de curse, căci altfel nu ne-am explica de ce se încățânează oamenii ăștia să facă abuz de viteză! Adică normele de circulație și limitele de viteză au fost și ele instituite cu un scop, nu doar așa din nevoi de creativitate și pentru ca oamenii să aibă ce să citească! Când urmările sunt unele tragice, un semnal de alarmă ar trebui să fie tras și luate măsuri.

accident_in_arges_2Accident în Argeș. Încă unul. De data aceasta în comuna Poiana Lacului. Se întâmpla ieri, în jurul orei 14 ca Ionel Lucian Oprea, 44 ani, să dea dovadă de niscaiva amabilitate și să se ofere să o ducă acasă cu al său autovehicul pe fiica unor vecini. Și nu știm ce s-a întâmplat cu karma sau legile universului, din moment ce gestul său aproape că la costat viața fetiței de 13 ani. Cristina P., căci acesta este numele victimei, este colegă cu fiul șoferului implicat în accident, Ionel Lucian Oprea. Ambii copii în clasa a VIII-a. Mergând să își ia fiul de la școală, bărbatul s-a oferit să o ducă acasă și pe colega băiatului său. DN 67, viteză redusă, având în vedere că în automobil se aflau doi copii.

Intersecția cu drumul ce duce spre Săpata, un automobil BMW, la volanul căruia se afla Constantin Răzvan Brănescu, din Mioveni, 22 ani. Viteza, cât se poate de mare, căci doar avea BMW omul! Culmea este că tânărul șofer pierde controlul vehiculului și lovește frontal mașina în care se aflau cei doi copii, un Peugeot. Accident în Argeș cu urmări deosebit de grave: ambele automobile distruse, șoferul de 44 ani cu fracturi costale, fiul său-contuzii și atac de panică, fetița de 13 ani, aruncată prin geamul autoturismului cu capul într-un gard. Numai tânărul Brănescu, scapă nevătămat.

Toate victimele au fost transportate de urgență la spital. Pentru fetița vătămată a fost solicitat un elicopter SMURD care să o transporte la Spitalul de Neurochirurgie “Bagdasar Arseni” din București. Minora se afla în stare gravă, în comă de gradul 5. După impact și în fața autorităților, șoferul BMW-ului a suferit o criză de plâns și a recunoscut că era grăbit nevoie mare și circula cu ilegala viteză de 110 km/h. Doar avea cu ce!

Acum el se va alege cu dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă și cu o conștiință încărcată pentru tot ce va avea de suferit de-acum înainte micuța aflată încă în comă.

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns