A venit momentul sa ne bucuram! Vom plati mai putin pentru energia electrica!

0
441

energia_electricaPotrivit Ministrului Energiei, Victor Grigorescu, valoarea facturilor la energia electrica vor inregistra o scadere de 8% din aceasta luna, ca urmare a reducerii TVA-ului

Acesta afirma urmatoarele: “Monitorizam care sunt efectele scaderii TVA, inclusiv pe piata de energie electrica, unde, dupa reducerile operate de reglementator, exista estimari pentru o scadere de 8 procente în medie”. Cu alte cuvinte, energia electrica se ieftineste!

Conform autoritatilor, valoarea TVA-ului a inregistrat o scadere de 4 procente incepand cu data de 1 plata_factura_energia_electricaianuarie a acestui an.

In acelasi timp, Autoritatea Natională de Reglementare in Energie (ANRE) a redus cu un procent de 12 % taxele de distributie la energia electrica, incepand de la data de 1 ianuarie 2016.

Pe de alta parte, rata certificatelor verzi in factura s-a marit de la 35 la 43 de lei. Fara aceasta marire, tarifele ar fi scazut doar cu 5,5%.

Unele companii fac exceptie de la achitarea unei parti a certificatelor verzi, cum ar fi Alro Slatina, Arcelor Mittal Galati, Lafarge, Carpat Cement, Saint-Gobain, Azomures.

Lasa un raspuns