A fost publicata Legea darii in plata. Vezi cand va intra in vigoare!

0
205

legea_darii_in_plataLegea darii in plata a fost publicata in Monitorul Oficial joi, 28 aprilie, dupa ce a fost promulgata de presedintele statului, Klaus Iohannis, urmand ca peste 15 zile romanii care nu isi mai pot plati ratele sa aiba posibilitatea de a notifica banca in acest sens. Atunci va intra legea in vigoare.

”Legea nu are nevoie de norme de aplicare, ca atare peste 15 zile puteti notifica bancile ca nu mai puteti plati rata si asteptati 30 de zile sa va cheme banca la negocieri. Daca nu se intampla asta, mergeti la un notar si transferati in proprietatea bancii imobilul ipotecat si s-a terminat cu orice datorie pe care o aveti la banca!”, a explicat initiatorul legii, deputatul PNL Daniel Zamfir.

Legea darii in plata a fost adoptata, miercuri, 13 aprilie, de Camera Deputatilor, for decizional, cu o majoritate de 207 voturi „pentru”, un vot „impotriva” si o abtinere. S-a stabilit atunci ca Legea darii in plata nu se va aplica programului Prima Casa si a fost majorat plafonul creditelor care intra sub incidenta acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro. Totodata, deputatii au stabilit ca legea se va aplica si celor care sunt in proces de executare silita.

(Sursa: www.mediafax.ro)

 

Lasa un raspuns