A fost adoptată legea hărțuirii! Amenzi de până la 10.000 lei pentru cei care fluieră sau strigă după femei pe stradă!

0
75

O palmă peste fund, o atingere nepotrivită sau o vorbă cu tentă sexuală spusă unei femei va fi aspru taxată de poliţişti, după ce legea hărţuirii stradale, adoptată marţi, va fi promulgată.

Femeile tratate astfel în public vor putea să ceară ajutorul agenţilor, iar agresorii riscă amenzi de până la 10.000 lei. Din păcate pentru noi, societatea în care trăim acceptă cu ușurință astfel de comportamente, considerate chiar normale.

În România, femeile sunt acostate pe stradă, sunt pipăite în metrou sau în autobuz, iar cei care fac asta nu păţesc nimic.

Legea adoptată de parlamentari va sancţiona cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 10.000 de lei, toate tipurile de agresiune sexuală sau psihologică. O vorbă cu caracter sexual explicit sau o atingere nepotrivită ar putea să îi aducă celui care o face sancţiuni aspre. Condiţia este că femeia hărţuită pe strada să sune imediat la 112 şi să povestească ce a păţit, sau ca de faţă să fie un agent, un poliţist local sau un jandarm care să sesizeze fapta.

În prezent , statisticile spun că 8 din 10 românce nu se simt în siguranţă seara pe stradă, 4 din 10 nici măcar ziua, iar 7 din 10 nu se aşteaptă ca cineva să intervină în apărarea lor. Legea urmează să ajungă la preşedintele României pentru promulgare.

(Sursa: Știrile ProTV)

Lasa un raspuns