7 ani de inchisoare pentru cei care tortureaza animale! Amin!

15
1188

cruzime_fata_de_animaleParlamentul a primit recent un nou proiect de lege prin care se vor majora pedepsele aplicate celor care tortureaza animale si le ucid in cele mai crunte feluri posibile. Dupa ce in mass-media s-au tot semnalat cazuri de cruzime impotriva necuvantatoarelor, cei de la Asociatia Dreptate pentru Animale s-au mobilizat si au adunat peste 10.000 de semnaturi pentru o petitie prin care solicita Parlamentului Romaniei modificarea legii, astfel ca cei care se fac vinovati de acte de cruzime si tortura impotriva animalelor sa petreaca intre 2 si 7 ani in inchisoare.

Initiativa a fost bine primita de parlamentarii romani, multi dintre acestia semnand initiativa legislativa si aratandu-si sprijinul pentru adoptarea unei astfel de legi cu pedepse atat de drastice. La Senat a fost deja depus proiectul de lege.

In momentul de fata, legea care protejeaza animale prevede, pentru astfel de situatii, pedeapsa cu inchisoare de la trei luni la un an. In noul proiect de lege, cei care sunt gasiti vinovati de fapte de tortura si cruzime impotriva animalelor ar urma sa primeasca si o interdictie de pana la 7 ani de a mai detine un animal. Printre prevederile legii se numara ranirea sau schingiuirea animalelor, uciderea cu intentie, practicarea tirului pe animale domestice sau salbatice, precum si organizarea de lupte intre animale.

De asemenea, proprietarii de animale care nu le ofera un adapost corespunzator acestora, precum si hrana si apa necesare sau ingrijire si asistenta medicala, ar putea fi sancţionati cu amenda contraventionala de pana la 10.000 de lei.

Deputatul Remus Cernea, unul dintre sustinatorii proiectului, afirma: “Am depus un proiect de lege, alaturi de alti colegi din Parlament, prin care incercam sa raspundem solicitarii iubitorilor de animale. Conform initiativei legislative, pedepsele au fost dublate, de la un an, cat prevede acum legea, la doi ani. Voi depune, totusi, un amendament prin care voi solicita pedepse mai mari. Poate pana la trei ani de inchisoare“.

15 Comentarii

  1. Daca nu se poate altfel, atunci ticalosii trebuie sa fie obligati sa respecte legea! Viermii trebuie striviti… Animalutele nevinovate sint mai presus de acesti neoameni!

  2. DOAMNE AJUTA SA SE FACA LEGEA MAI REPEDE,SA FIE PEDEPSITI ASPRU CEI CARE MALTRATEAZA SI OMOARA ANIMALUTELE, SPERAM CA SE VA FACE DREPTATE,CA SE VA BAGA LEGI PTR AJUTAREA,INTRETINEREA SI STERLIZAREA TUTUROR SUFLETELOR ASTEA NEAJUTORATE SI NEVINOVATE,MULTUMIM.

  3. Pedeapsa cu închisoare pt toti cei maltratează animalele ! Dreptul la viata al acestir suflete trebuie respectat ! Este de neadmis ceea ce se intimpla cu ele ! Opriți eutanasierea !

  4. 7 ani e MUUUULT prea putin pentu psihopatii care fac rau animalelor, dar presupun ca trebuie sa mergem pas cu pas…asa ca hai cu legea si doamne ajuta sa se puna in aplicare

  5. Sper ca aceasta lege sa fie votata.Suntem un popor barbar,incult si sangeros.De la aparitia acelei legi idioate ,data de niste cretini ce se numesc parlamentari,am asistat neputincioasa la atrocitati de neconceput:caini spanzurati de copaci pe marginea drumului,caini si pisici arse de vii,caini si pisici eviscerate,cai si magari lasati sa moara de foamesi sete la margine de drum,caini si pisici oparite sa pe cre s-a aruncat acid(cazul Ralph-Pucioasa) sau ulei fierbinte,caini mutilati(cazul Grivita-Bucuresti),etc.E oribil ce se intampla in aceasta tara europeana(?),in care locuitorii se declara CRESTINI!Astfel se manifesta crestinii?ROMANIA MIROASE A SANGE SI MOARTE!

  6. buna lege dar trevbue respectata dar in mrele orase sunt caini singuri care se apropie de persone cre au cumparaturi in sacosi si la copi le fura biscuitele din mina CEL cu initiativa sa faca ceva si sa starpeasca caini de pe drum sa nu se intample cum sa intamplat cu ionut

  7. Banuiesc ca toti care ati comentat aici sunteti vegani. Sau doar iubitori de caini si pisici? A… cred ca cele din farfurie nu se pun, nu?

Lasa un raspuns