3 ani de inchisoare pentru cei care defaimeaza tara!

0
314

inchisoare_defaimarea_tariiMai multi membri PSD, PC si UNPR au depus miercuri la Senat un proiect de lege in care cer ca cei gasiti vinovati in urma unor manifestatii publice care aduc prejudicii tarii, sa fie pedepsiti cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Aceasta propunere legislativa vine in sprijinul completarii Legii 286/2009 din Codul Penal, prin introducerea unui articol 256 1, denumit „Defaimarea tarii si a natiunii”.

Initiatorii argumenteaza aceasta lege luand exemplu evenimentele care au avut loc la Targu Secuiesc anul trecut, de Ziua Nationala a Romaniei, unde tot mai multi cetateni de alte etnii decat cea romana, considera ziua de 1 Decembrie” zi de doliu”.

Parlamentarii mai afirma ca ”asistam la o epurare a populatiei romanesti” care traieste in zona Ardealului, iar criminalii de razboi sunt considerati ”eroi nationali”, lucruri care pun in pericol siguranta nationala.

Ei mai sustin ca scoaterea din Codul Penal a infractiunii de defaimare a tarii nu a avut un fundament constitutional si ca in momentul de fata Constitutia Romaniei are nevoie de o protectie corespunzatoare.

Propunerea semnata in total de catre 62 de parlamentari de la PSD, UNPR, ALDE, PNL si cativa parlamentari independenti, va intra in dezbaterea Camerei Senatului in calitate de prima Camera sesizata.

Lasa un raspuns