2019 – anul strigoilor!

1
201

Apropierea alegerilor scoate din nou la iveală tot ce a avut Argeşul mai rău. Că n-aş vrea să spun mai corupt, mai imoral sau, după caz, mai penibil!

Tudor Pendiuc vrea să fie din nou primar la Piteşti. După şase mandate în care a condus urbea cu viziunea unui prelucrător prin aşchiere, sfârşind în puşcărie şi judecându-se în prezent cu municipalitatea pentru multe milioane de euro cu care a prejudiciat Piteştiul, Pendiuc a ieşit la rampă din nou. Îşi caută partid, îşi regrupează fidelii, caută sprijin şi aliaţi.

Oriunde în lume, un primar care a fost toată viaţa lui bugetar, dar locuieşte într-o casă cu patru niveluri, pe care nu o au nici miliardarii consacraţi ai urbei, ar fi alungat de electorat cu ouă clocite.

Oriunde în lume, un edil care preacurvea chiar la birou, cu propria secretară, ar fi trimis de cetăţeni să facă filme porno pentru pensionari, nu să conducă oraşul în mileniul al treilea!

Un alt individ care mai vrea o dată la caşcaval este Adrian Miuțescu de la PNL. Cel supranumit pe vremuri „piticul atomic” este celebru pentru impotenţa sa politică monumentală. A pierdut toate confruntările electorale la care a participat, într-o manieră jalnică, deşi le-a promis argeşenilor un miliard de euro (nino nino nino!!!) dacă-l vor alege preşedinte al consiliului judeţean. Nu l-au ales!

Tot Miuțescu s-a făcut remarcat, la nivel naţional, când a anunţat cu o figură dramatică, de la înălţimea celor 140 cm personali, că ICN îi iradiază pe argeşeni. A provocat panică, conducerea RATEN l-a ameninţat cu judecata, dar totul s-a aplanat până la urmă, pe considerentul că oamenii săraci cu duhul nu trebuie băgaţi în seamă şi chinuiţi suplimentar!

Adrian Miuțescu vrea să fie deputat. Lucru pe care l-a mai promis şi altor cel puţin şase liberali ambiţioşi, pe considerentul că nu pot ei cotiza cât poate el promite!

Se va întoarce în judeţ şi Mircea Andrei, cel supranumit de fraierii lui „Stăpânul” şi de noi ceilalţi „Mircică Fonfleu” din cauza obiceiului prost pe care-l avea de a minţi un pic mai des decât respira.

Partidul lui, deloc celebrul PAM, va fi scos de la naftalină şi resuscitat, într-o nouă tentativă zadarnică de a-i prosti pe argeşeni. Iar ameninţări, iar ghiorlăială, iar tute de presă cumpărate cu doi lei pentru a-i populariza aberaţiile…

Va candida din nou şi Florin Frătică, celebrul penal de la Bradu. Bine, nu direct, fiindcă nu poate din motive care ţin de instanţă, dar o va scoate din nou la înaintare pe distinsa lui soţie, Alina. Va fi nevoie s-o promoveze tot anul 2019 ca să ia în vara lui 2020 puţin peste 200 de voturi! Cu care va pierde umilitor, aşa cum ne place nouă!

Tuturor celor pomeniţi, dar şi altora pe care mi-e scârbă să-i amintesc le spun un singur lucru: voi fi aici să mă asigur că veţi eşua din nou! Dar sunt sigur că ştiaţi asta, nu-i aşa?

D.M.D.

1 Comentariu

  1. Toti cei enumerati sunt politicieni slabi, unii dintre ei penali. Doamne fereste-ne de ei ! Vrem politicieni noi, tineri si nepatati la cazier !

Lasa un raspuns