12 obiecte cauzatoare de cancer din dormitorul tău. Scapă de ele acum!

0
458

obiecte_cauzatoare_de_cancer_din_dormitorul_tauOamenii au început să devină mai conștienți de pericolul anumitor produse de curățare toxice sau de înfrumusețare și renunță treptat la ele. O astfel de categorie periculoasă de obiecte se găsesc chiar în dormitor.

 Ține cont de următoarea listă cu  12 obiecte și produse cancerigene din dormitor și debarasează-te cât mai repede de ele.

Înlocuiește pernele și fetele de pernă cu materiale organice

Pernele și fetele de perna din bumbac sunt la fel de periculoase ca cele din material sintetic, asta fiindcă industria bumbacului folosește 25% din toate insecticidele și 14% din toate pesticidele utilizate la nivel global. Deși sunt mai costisitoare, pernele și lenjeria de pat din materiale organice nu ne expun la alergeni și merită investitia.

Înlocuiește sau scoate toate țesăturile sintetice din dormitor

Tot din materiale organice ar trebui să fie confecționată garderoba ta, deoarece materialele sintetice sunt fabricate din termoplastice, care emana molecule de plastic atunci când sunt expuse la căldură.

Înlocuiește sau renunță la hainele sintetice din dulap

Majoritatea materialelor sintetice sunt obținute din derivați de carbune, petrol și gaze naturale. Lichidul este pulverizat printr-o duză denumită duză de filare, iar la răcirea forțată formează fire subțiri care sunt apoi țesute în diferite materiale. Pentru sporirea gradului de durabilitate, se adaugă și un strat de teflon.

mobila_dormitorRenunță la mobila din piele artificială

Materialul organic ar trebui să fie conținut și de mobila din dormitor. Cea din piele artificală provocă numeroase probleme de sănătate, având în vedere că pielea artificială conține clorură de polivinil (PVC), care este considerat cel mai periculos material. Pentru flexibilizare, acest material este amestecat cu ftalați, care îmbolnăvesc sistemul endocrin.

Nu cumpăra mobilă din MDF (Medium Density Fiberboard sau placi din fibre cu densitate medie)

Mobila confecționată din acest material trece de obicei  prin procesul de vopsire. Astfel, plăcile vopsite cu un conținut ridicat de formaldehide sunt foarte periculoase în special pentru sistemul respirator și pot favoriza apariția cancerului. Variantele cele mai bune pentru un mobilier sunt mobila din PAL sau din lemn masiv.

Renunță la carpete și preșuri

Carpetele, covorațele și presurile adună foarte mult praf, acarieni și alergeni periculoși. În plus, au în compoziția lor numeroși compuși toxici: olefina, nylonul, poliesterul, care este fabricat cu stibiu, o chimicală toxică ce poate avea chiar consecinte fatale în unele cazuri.

Folosește doar vopsea organică non-volatilă

Compușii organici non-volatili sunt mai siguri pentru mediul înconjurător. La polul opus, compușii volatili evaporați în aer reactionează cu alte elemente chimice și produc ozon, gaz care poluează aerul și provoacă afecțiuni respiratorii.

Nu intra încălțat în casă și nu folosi niciodată papucii de interior pe afară 

Nu ține în dormitor prea multe dispozitive electrice

Somnul poate fi derglat de dispozitivele electrice, care ținute în apropierea capului, pot provoca cancerul.  tinute in dormitor pot deregla somnul nocturn, asa ca se recomanda sa nu le folosesti in camerele de dormit.

folosirea_telefonului_inainte_de_culcare_pericoleDacă ții telefonul mobil langă cap atunci când dormi, vei avea probleme cu somnul. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatori suedezi si americani de la Universitatile Uppsala (Suedia) si Wayne (SUA), încă din anul 2008. Cercetatorii au descoperit că folosirea telefonului cu puțin timp înainte de culcare interferează cu calitatea și numărul de ore de somn dintr-o noapte.

Concluziile mai multor studii arată că folosirea telefonului cu cel puțin două ore înainte de culcare predispune la stres, depresie, scăderea randamentului scolar, performanțe profesionale scăzute, dar și la alte afecțiuni psihice.

Înlocuiește sau acoperă salteaua cu un material natural

Dacă nu îți permiți înlocuirea saltelei vechi cu una din material organic, pot măcar să o îmbraci în folie izolatoare. Majoritatea saltelelor sunt pulverizate cu substante ignifuge si alte chimicale toxice.

Cumpără un filtru de aer

Cumpără un filtru cu sistem de filtrare HEPA și verifică să nu conțină ozon. Foarte bun este și unul portabil pe care poți să îl ții câtva timp într-o cameră și apoi să îl muți în alta.

Renunță la draperiile și jaluzelele tratate chimic

O alternativă grozavă draperiile si jaluzelele obișnuite sunt cele din lemn sau din materiale organice.  Draperiile si jaluzelele obișnuite sunt pline de praf, polen și alți alergeni.

Și nu uita, orice investiție nu este prea mare pentru sănătatea noastră și a familiei noastre.

Lasa un raspuns