113, SOS pentru surdo-muti

0
450

     serviciu_urgenta_surdo-muti Astazi, 26 octombrie 2015, intra in vigoare numarul de urgenta pentru surdo-muti. 113 va fi destinat persoanelor cu dizabilitati, care vor putea apela incepand de-acum Serviciul de urgenta prin SMS.

Pentru a putea apela la acest numar, cei surdo-muti trebuie mai intai sa fie inscrisi in baza de date a Serviciului de urgenta 112. Cum pot face ei asta? Pot in primul rand completa formularul online de pe website-ul www.112.ro. Pentru cei care prefera varianta clasica si birocratia, vor putea depune documentele de inregistrare la birourile temporare de asistenta la inregistrare sau la unul dintre sediile Serviciului de Telecomunicatii Speciale din Bucuresti sau din tara ori pot opta pentru transmiterea prin posta a documentelor de inregistrare, la adresa Splaiul Independentei, nr. 323A, sector 6, Bucuresti.

Cum functioneaza Serviciul de urgenta pentru surdo-muti? Se apeleaza in mod normal 112 atunci cand exista o urgenta. Operatorul va prelua apelul, insa va inchide imediat si va trimite un SMS cu mesajul “Trimiteti SMS la 113 cu urgenta si adresa incidentului”. Dupa ce veti raspunde pe scurt la aceste solicitari, este posibil ca operatorul Serviciului de urgenta sa va mai trimita un numar de mesaje SMS, pentru a afla cat mai multe detalii cu privire la incident si a le putea transmite agentiilor de interventie  (Politie, Pompieri, Ambulanta) care se vor deplasa in cel mai scurt timp la locul solicitarii.

Pare simplu de realizat si un serviciu bine organizat, nu? Vom vedea insa in viitor cat va fi de eficient acest Serviciu de urgenta pentru surdo-muti, atat de necesar pentru multi romani care sufera de deficiente de auz si/sau vorbire. Ca si in cazul clasicului Serviciu de urgenta 112, apelarea abuziva sau trimiterea abuziva de mesaje SMS catre serviciul 113 reprezinta contraventie pentru care legea prevede aplicarea unei amenzi intre 500 si 1000 lei. Destul de putin am adauga noi, daca ar fi sa ne gandim ca glumele unora inseamna timp pierdut si vieti puse in pericol.

Redactor: Tudor Andrei

Lasa un raspuns