Inca 1000 de militari americani vin in Romania! Afla acum motivul!

0
373

militari_americani_romaniaRomania va beneficia de protectie suplimentara la granita estica. Statele Unite ale Americii au hotarat sa trimita 1.000 de militari inarmati cu tehnica grea de lupta, tancuri și blindate.

Contingentul de militari va fi stationat in baza militara de la Mihail Kogalniceanu si vor fi inlocuiti dupa 9 luni. Militarii nu vor fi deplasați sub egida NATO, ci in baza acordului bilateral dintre Romania si SUA.

Militarii americani vor ajunge in Romania in 2017. Ei vor fi dotati cu masini blindate, tancuri și alte echipamente necesare instruirii in comun cu militarii romani.

Batalionul face parte dintr-o brigada noua pe care Statele Unite intentioneaza sa o trimita anul viitor in Europa, in urma anuntului pe care presedintele SUA, Barack Obama, l-a facut privind cresterea bugetului alocat apararii Europei. Discutam, asadar, despre o suplimentare a trupelor aflate deja pe teritoriul Romaniei. In baza de la Mihail Kogalniceanu se afla deja 600 de militari americani care participa la exercitii comune cu forțele armate romane.

(Sursa: www.digi24.ro)

Lasa un raspuns