100 de tone de gunoi, adunate astăzi de la o familie din Pitești

0
181

Acţiunea a fost demarată, marţi, pe strada Nicolae Bălcescu, din Piteşti, după ce locuitorii cartierului au făcut mai multe sesizări către Primăria Piteşti. Se pare că o familie a strâns tone de gunoi – bidoane, sticle, cartoane, textile, hârtie – pe care să le vândă ulterior. Munții de gunoi au împânzit nu doar curtea proprietarilor, ci au fost depozitate și în stradă sau la porțile vecinilor.

Nu este pentru prima dată când Primăria Piteşti demarează o astfel de acţiune la familia respectivă. În anul 2009 au ridicat din curtea lor peste 40 de camioane de gunoi. Atunci soţii au dat în judecată atât primăria, cât şi pe toţi cei care au participat la acţiune, jurnalişti, poliţişti, muncitori, etc., solicitând să le fie înapoiate deșeurile.

Astăzi a fost strâns doar gunoiul de pe stradă, fără ca reprezentanții instituțiilor abilitate să pătrundă pe proprietatea familiei în cauză. Au fost ridicate peste 100 de tone de gunoi!

„Oamenii nu cedează şi nu înţeleg! E mult gunoi, cred că 20-30 de maşini. În tone nu-mi dau seama că maşinile sunt de diferite capacităţi, de la 5 la 9 tone. Pot fi aproximativ 100 de tone. Pe domeniul privat în partea din spate, în interiorul curţii, numai munţi de gunoaie, cât vezi cu ochii!”, explica primarul Piteştiului, Cornel Constantin Ionică, pentru Realitatea.

Lasa un raspuns